fbpx

Voor elk tuintje of balkon iets mogelijk

Waterplantenkwekerij R. Moerings begon ooit klein in Nootdorp. Inmiddels is het bedrijf in Roosendaal gevestigd en een grote internationale speler. Sinds vorig jaar is Plantion een afzetkanaal. “We willen de markt voor waterplanten via alle schakels in de keten vergroten. Er liggen nog veel niet-verzilverde kansen.”

In Roosendaal bezit R. Moerings dertien hectare en in het Westland nog eens drie. De onderneming heeft ook businesspartners in China en de Verenigde Staten. “We participeren in een Chinees toeleveringsbedrijf. De helft van de jonge planten die we in Nederland telen, komt uit daar vandaan”, zegt bedrijfsleider Dolf Verbakel. “In de Verenigde Staten doen we zaken met een leverancier van planten voor groene daken.”

De moderne kwekerij produceert jaarlijks 9,5 miljoen waterplanten en probeert de markt met slimme marketing te vergroten. “De consumentenvoorlichting moet goed zijn. We begeleiden tuincentra daarin en trekken samen op tijdens activiteiten zoals vijverdagen. Een medewerker van een tuincentrum die fan is van jouw product, kan de consument goed informeren en inspireren”, weet Verbakel.

Het bedrijf sponsort ook het televisieprogramma van tuinman Rob Verlinden. De producten van R. Moerings worden subtiel onder de aandacht gebracht. “Twintig jaar geleden had je alleen waterplanten voor in de vijver, nu is er voor elk tuintje of balkon iets mogelijk. Dat dragen we uit”, zegt Verbakel. “We dienen ook maatschappelijke belangen. Tuinen verstenen te veel en dat brengt wateroverlast met zich mee. We laten zien dat het ook anders kan.”

Naast het rechtstreekse contact met klanten biedt R. Moerings haar waterplanten ook aan via Plantion Digitale Marktplaats, een mooie aanvulling op het assortiment in Groencentrum Plantion. “Tot dusver zijn de afzetaantallen vrij klein. Maar we vertrouwen erop dat we via Plantion meer bloemisten, hoveniers en tuincentra voor waterplanten weten te interesseren”

 

Terug naar overzicht