fbpx

Verrassend en persoonlijk

Bloemenboetiek Ingrid, Hilversum

Ingrid de Water-Voorn runt al 28 jaar Bloemenboetiek Ingrid in Hilversum. Dat ze hierbij haar voordeur deelt met een supermarkt is eigenlijk puur toeval, maar het zorgt wel voor verraste reacties. Ingrid: “In een supermarktomgeving verwachten mensen niet zo snel dat je een totaalpakket biedt met persoonlijk advies.”

Dvvbvanbree-ingrids-bloemenboetiek-0188rie bloementaarten met hortensia, mini-gerbera’s (picolini), gemixte rozen, mini-kalebassen, Zuiderzeelelies, carthamus, gemixte rozen en parelspeldjes, afgezet met gedroogd eikenblad. Klein vaasje met roze anthurium, amaranthus, panicum gras en galaxblad.

Ingrid “Bij een supermarkt werk je zowel in het lage, midden als hoge segment. Zo verkopen we losse kaapse viooltjes voor € 1,50 maar ook luxe boeketten van € 30,-. Daarnaast bijvoorbeeld ook deze prachtige vazen van rond de € 50,-. Je hoeft er maar een paar amaryllistakken met wat sneeuw in te zetten en je bent klaar voor de kerst. En het leuke is, dat je de vaas daarna zo weer voor iets anders kunt gebruiken!”

Bloemenboetiek Ingrid. Aan de Larenseweg 155 in Hilversum startte Ingrid de Water-Voorn in 1988 een bloemenboetiek. Ingrid: “Mijn man werkte hier in de supermarkt als bedrijfsleider en hoorde dat er een plekje vrijkwam. ‘Dat is wel iets voor mijn vrouw’, dacht hij, wetende dat ik stapelgek op bloemen ben. Ik begon met niks en we werken hier nu met zes mensen.” In het begin liet Ingrid de inkoop aan anderen over. Maar inmiddels rijdt ze elke week met haar vrachtwagen naar de veiling. Eerst in Utrecht en later, na de fusie, in Ede. Ingrid: “Ik ga voor kwaliteit. Liever iets minder marge, dan daarop inleveren. We maken bloem-, bruids- en rouwwerk. Onze stelling is: het moet gewoon goed zijn!”

vvbvanbree-ingrids-bloemenboetiek-0179vvbvanbree-ingrids-bloemenboetiek-0183

Terug naar overzicht