fbpx

Op de cover: Kwekerij Topline Gerbera’s

Hart voor bloemen en planten?

Rino Mans: “Mijn vader zei altijd: ‘Je moet tuinder willen worden met heel je hart. Anders gaat ’t fout.’  Je hebt soms best pittige tijden. Dat een jaar niet lonend is bijvoorbeeld. Hij adviseerde daarom: ‘Probeer eerst iets anders.’ Maar ik wilde het toch. Dat had zeker te maken met de manier waarop mijn vader, en vroeger mijn opa, het bedrijf leidde.” Jan Mans: “Je kunt bij ons wel spreken van een sociaal bedrijf: Dat was bij mijn vader al zo. Het was noot van ‘ snel, snel, snel’, maar: gaan voor kwaliteit en zuinig zijn op elkaar. Mensen die bij mijn vader werkten, kwamen niet alleen voor de bloemen, maar ook voor een kopje thee of borreltje. Die gezelligheid vinden we belangrijk. We hebben ook bijna geen verloop in ons personeel. En zeg nou zelf: het is natuurlijk een prachtige teelt. Als je die zee van bloemen en kleuren ziet, daar word je toch blij van?” Rino: “Daar Sluit ik me helemaal bij aan. De dag voor ons huwelijk heb ik onze eigen gerbera’s geplukt en heeft de bloemist ze in de boeketten en corsages verwerkt. Als dat geen liefde is!”

uog2Topline Gerbera’s in het kort

Een modern glastuinbouwbedrijf uit Hedel (2,3 hectare) en een echt familiebedrijf met vier generaties Mans. Het bedrijf staat voor kwaliteit, met aandacht voor het eindproduct en de weg ernaartoe. Jan Mans: “Ons brede assortiment kwaliteitsgerbera’s voldoet aan de hoogste eisen en wij proberen zorgvuldig om te gaan met de schepping en onze medemens. Waar mogelijk zetten we natuurlijke vijanden in om het natuurlijk evenwicht niet te verstoren. Zo kunnen we met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen kweken. Als het moet, zetten we de nieuwste apparatuur in, zoals de CleanLight-technologie waarbij UV-licht op een milieuvriendelijke manier schimmels doodt. Doordat wij niet voor bulk maar voor kwaliteit gaan, probeer je ook klanten te zoeken die dat waarderen. Bij Plantion hebben we verschillende relaties die al teruggaan tot de tijd van Utrecht en Bemmel. Heel prettig, zeker ook door de korte lijnen en persoonlijke benadering vanuit Plantion. De kwaliteit wordt gezien.” Rino Mans: “Met het oog op de toekomst gaan we in 2018 op een nieuwe locatie kweken. Ons motto: ‘Wij groeien niet naar groter, maar naar beter’.”

Ook op de cover?

Wil jij ook een keer op de cover van Licht op Groen? Stuur een e-mail met je gegevens naar info@plantion.nl en maak kans op een uitgebreide fotoshoot op locatie.

Terug naar overzicht