fbpx

‘Veel mensen willen een gemixte tuin’

Met zijn assortiment is Groencentrum Plantion al jaren van grote waarde voor hoveniers en tuincentra. Paul Heijmink: “We zijn voortdurend op zoek naar producten waarmee onze klanten zich richting consumenten kunnen onderscheiden.”

‘Groencentrum ook interessant voor klokkopers’

Welke tuintrends zie je?

“Steeds vaker zie je dat mensen een ‘gemixte’ tuin willen. Een combi van vaste planten, eenjarigen en bolgewassen. Dit vind ik zelf ook het mooist. Door de vaste planten staat er het hele jaar wel iets in bloei. De eenjarigen completeren het beeld met veel kleur in de tuin. Voor het variabele deel is er tegenwoordig een mooi en uitgebreid aanbod. Denk bijvoorbeeld aan half-winterharde producten, waaronder een aantal exoten. Ook salvia’s, gaura’s en dahlia’s doen het goed in zo’n tuin. Met het groencentrum spelen we op die trend in.”

Wat voor jaar wacht het groencentrum?

“Ik verwacht een vergelijkbaar jaar als 2019. Onze omzet is toen behoorlijk gegroeid. Dat had te maken met de droge zomer en de buxusmot in 2018. Veel openbaar en particulier groen moest worden vervangen. Die incidentele piek ligt nu achter ons. Voor 2020 koersen we op stabilisering. We hebben meer dan zevenhonderd klanten die regelmatig bij ons afnemen. We staan ook dit jaar voor hen klaar met mooie producten en persoonlijk advies.”

Wat is de grootste uitdaging?

“Ten eerste het assortiment, zoals altijd. Met onze ongeveer 65 aanvoerders kijken we altijd naar bijzondere producten en leuke extra’s. Afgelopen najaar werd er gevochten om grote cortaderia’s (pampasgras), gewoon omdat die echt exclusief zijn. Nu is er veel vraag naar grote Yucca’s en Cycassen, die willen we er ook graag bij hebben. Een andere grote uitdaging is om ook de bloemisten die bij Plantion op de klok kopen, te interesseren voor het groencentrum. Met onze producten kunnen ook zij zich onderscheiden. Ze zijn altijd welkom!”

Terug naar overzicht