fbpx

Uitzendkrachten in de distributie

Elke veildag om kwart over 6 komt een groot aantal distributiemedewerkers in actie om aangekochte bloemen en planten onder de betreffende kopers te verdelen. Velen van hen zijn uitzendkrachten. Plantion werkt hiervoor samen met Timing en Randstad in Ede.

– Milou Verstege is intercedent bij Timing, het derde uitzendbureau van Nederland met rond de 60 vestigingen.
– Annina Luinstra is intercedent bij marktleider Randstad. In Nederland heeft Randstad rond de 100 vestigingen.

Hoe lang werken jullie al samen met Plantion?

Milou: “Plantion en Timing werken nu drie jaar samen, zelf ben ik twee jaar geleden ingestroomd. In het begin heb ik zelf een ochtend meegewerkt in de distributie, om te ervaren wat het werk inhoudt en ook om de sfeer te proeven. Dat was ontzettend leuk!” Annina: “De samenwerking loopt al sinds 2010. Sinds een jaar ben ik binnen Randstad eindverantwoordelijk, ik doe Plantion samen met Nicolette Ligtvoet en Fouzia Salmi. We leveren mensen en daarnaast praten we Kristel Nijenhuis en de directie regelmatig bij over ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.”

Hoe werven jullie kandidaten?

Milou: “Op vrijdagochtend organiseren we rondleidingen. Kandidaten kunnen dan zien wat voor bedrijf Plantion is en hoe het is om in de vroege ochtend te werken. Jacques Hoogveld, hoofd distributie, plant de mensen in. In drukke periodes leveren we soms wel 30 uitzendkrachten. Wij maken de contracten en doen de verloning.” Annina: “We leiden eveneens kandidaten rond, zodat ze een idee krijgen. Is zo’n kar niet te zwaar? Kan ik wel bij die bovenste fusten? Afhankelijk van de tijd van het jaar werken er zo tussen de 10 en 30 mensen via ons bij Plantion. De samenwerking is erg plezierig. We laten onze mensen met een gerust hart bij Plantion werken!”

Welke achtergrond hebben de uitzendkrachten?

Milou: “Dat is heel verschillend. Sommige mensen werken er via ons al heel lang, maar je hebt ook studenten en startende ondernemers die even wat extra inkomsten willen. Het is heel divers.” Annina: “Je moet in elk geval een vroege vogel zijn, haha! We zoeken echt parttimers die van kwart over 6 tot een uur of 9 willen werken. Het is mooi als ze iets met bloemen en planten hebben, maar ze moeten vooral kunnen samenwerken. Iedereen is welkom, van student tot gepensioneerde.”

Is er door de coronacrisis veel veranderd?

Milou: “Bij Plantion niet, want binnen de maatregelen bleef het bedrijf doorwerken en er waren veel mensen nodig. Daar zijn we blij mee, want bij andere opdrachtgevers was niet altijd genoeg werk om iedereen te behouden.” Annina: “Het is mooi dat Plantion doorwerkte want daardoor konden we veel kandidaten blij maken. Bij veel andere bedrijven hadden ze juist minder mensen nodig.”

Wat is je beeld van Plantion als werkgever?

Milou: “Positief! Plantion betaalt een net salaris, is open over wat er van een kandidaat verwacht wordt en geeft mensen echt een kans. Je wordt goed ingewerkt en krijgt de tijd om te leren. De sfeer is ook een pluspunt: hard werken als het moet, maar ook gezellig en vriendelijk.” Annina: “Plantion is een bijzonder prettig bedrijf om mee samen te werken. De sfeer is goed en inzet wordt beloond. Jacques Hoogveld doet er echt moeite voor om iedere uitzendkracht te leren kennen. Het klopt allemaal bij Plantion en dat horen we ook terug van de mensen die we inzetten.”

Dennis de Berg (21), student Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede
‘Ik ben via Timing bij Plantion terechtgekomen. De vroege werktijden zijn prima, want daardoor kan ik het goed combineren met studeren. Voorlopig blijf ik aan boord, in de toekomst zal ik wel een keer switchen naar iets anders.’

Ellemijn Troost (21), student Communication, Health & Society aan de Wageningen University & Research
‘Via Randstad zocht ik een baantje, Plantion leek me leuker dan magazijnwerk. Ik werd ingewerkt door een lieve vrouw die er al langer werkte. In de pauzes is het gezellig met mensen van alle leeftijden, opleidingen en culturen.’

Terug naar overzicht