fbpx

Uitbreiding Goedgebuure & de Mooij

Binnen een maand een tweede filiaal in Tilburg én een forse uitbreiding van de vestiging in Groothandelscentrum Plantion. Goedegebuure & de Mooij maakte dit jaar een vliegende start. “Het kwam gewoon op ons pad. ”

Ruimtegebrek
Snijbloemengroothandel Goedegebuure & de Mooij is vanaf het begin een vaste speler in het groothandelscentrum. Vanuit een heldere visie en door er veel energie in te steken, groeide het bedrijf in Ede gestaag en begon er op enig moment ruimtegebrek te ontstaan. Paul Goedegebuure: “Dat werd steeds erger. Vooral in de drukke maanden klaagden onze klanten dat het hier allemaal wel erg vol stond.” In 2015 hadden Paul en mede-eigenaar Jaco de Mooij daarom al  eens naar de grotere, leegstaande ruimte achterin het groothandelscentrum gekeken. Maar toen dat op niets uitliep, gingen ze gewoon weer over tot de orde van de dag. Totdat er in 2017 ineens mogelijkheden ontstonden, aangezwengeld door het besluit van FleuraMetz om haar binnenlandse vestigingen te sluiten. Dit speelde op allerlei locaties, waaronder Ede en Tilburg.

Het pakt mooi uit
Paul: “We voerden met de verhuurder van groothandelscentrum Arqiz in Tilburg een oriënterend gesprek over de leeggekomen ruimte daar van FleuraMetz. Na enkele maanden kwamen we er met de verhuurder uit. Vervolgens hebben we FleuraMetz gevraagd of zij hun telefoonnummer en interieur wilden achterlaten. Dat wilden ze, op voorwaarde dat wij hun ruimte in Ede er ook bijnamen. Daar moesten we even over nadenken, want we waren er niet op uit. Het kwam op ons pad en uiteindelijk hebben we ja gezegd.” Jaco: “FleuraMetz zat in Ede pal naast ons, dus hun klanten kunnen op dezelfde plek hun producten blijven kopen. Het verschil is dat er nu Goedegebuure & de Mooij boven de deur staat. En de ruimte is twee keer zo groot waardoor we alles lekker ruim en overzichtelijk kunnen neerzetten. Al met al pakt het mooi uit, voor alle partijen.”

Mede-eigenaar
Een van die partijen is ook Johan Schouten, die al jaren bij Goedegebuure & de Mooij op de loonlijst stond en al vaker had aangegeven een keer zelf te willen ondernemen. Paul: “Johan is nu medeeigenaar geworden van onze vestiging in Tilburg. Hij is er speciaal met zijn gezin voor naar Brabant verhuisd. Daar zijn we blij mee, want zelf hebben we onze handen vol aan Ede.” Jaco: “We hebben als stelregel dat je als eigenaar veel in de zaak aanwezig moet zijn voor het directe contact met je klanten. Ons bedrijf in Ede is 64 uur in de week open; Je kunt niet op twee plekken tegelijk zijn.”

Fysieke verkoop
De uitbreiding van Goedegebuure & de Mooij op twee locaties betekent ook een duidelijke keuze voor fysieke verkoop. Paul: “Ons hart ligt bij het ‘zien, ruiken en voelen’ van het product. Daar zijn we groot mee geworden en daar zien we toekomst in. Online wordt wel belangrijker maar we zien toch ook dat veel Bloomon-consumenten behoefte krijgen om zelf weer bloemen uit te zoeken en aan te raken. Dat geldt net zo goed voor onze klanten, de detaillisten.”

Aantrekkelijker
Met de uitbreiding van Goedegebuure & de Mooij en de komst van Zalam zijn er bij Plantion weer twee snijbloemengroothandelaren te vinden. Paul: “Er valt weer wat te kiezen, dat maakt het groothandelscentrum aantrekkelijk. Als je een keuken of een auto koopt, ga je toch ook het liefst naar een boulevard met meer aanbieders? Het gaat erom dat de klant gelukkig weggaat uit het groothandelscentrum.”

Terug naar overzicht