fbpx

Tuincentrum de Schouw: Klaar voor de toekomst

Sinds een jaar bedient Tuincentrum de Schouw haar klanten vanuit een spiksplinternieuw, zo goed als energieneutraal gebouw in Houten. Dat het bedrijf klaar is voor de toekomst, blijkt ook uit keuzes in het assortiment.

Thema-eilanden
Jos van Rooijen: “Door de extra ruimte op deze nieuwe locatie kunnen we meer uitpakken met onze thema-eilanden. We maken presentaties met alle kleurrijke zomerbloeiers bij elkaar, alle geurende planten, alle vlinderlokkende planten, alle kruiden. Maar er is ook een speciaal hoekje in Midden Oosten-sfeer met cactussen in bijpassende juten mandjes. Aan de kassa merken we dat het werkt. Klanten zijn graag in één keer klaar. Dat geldt ook voor het moestuinieren, de belangrijkste trend van deze zomer. We hebben een compleet aanbod, van kweeksetjes tot bloeiende fruit- en groenteplanten.”

Duurzaam promoten
”We promoten duurzaamheid zo veel mogelijk via onze folder en in onze winkel. Ook delen we tips via onze social mediakanalen, bijvoorbeeld over het bestrijden van slakken, zonder gif.”

Energieneutraal
Tuincentrum de Schouw is zo goed als energieneutraal. Van Rooijen: “Kijkend naar de opgewekte stroom via onze 260 zonnepanelen, zijn we energieneutraal. Als er geen prijsverschil tussen gas en elektriciteit zou zijn, wekken we meer dan genoeg energie op om in onze behoefte te voorzien.” Nog een groen wapenfeit: het regenwater van het dak en het parkeerterrein van De Schouw wordt opgevangen. Het dakwater wordt hergebruikt om de planten in het tuincentrum water te geven, het water van het parkeerterrein wordt gedoseerd teruggegeven aan de aarde.

Oppotservice
Klaar om mee naar huis te nemen. De oppotservice van Tuincentrum de Schouw is voor veel bezoekers een grote plus. Van Rooijen: “We zorgen meteen voor de juiste aarde en voeding, als klant heb je geen rotzooi thuis. Wie wil dat nou niet?”

Boeket naar eigen keuze
Van Rooijen: “Het idee van een pluktuin spreekt mensen nog steeds aan. Ze kunnen hun eigen keuze bepalen, onze bloemenservice maakt er vervolgens een mooi boeket van. Snijbloemen kopen we hoofdzakelijk in bij Plantion, evenals ons perkgoed.”

Wil je meer lezen over het nieuwe tuincentrum? Dat kan via www.tcdeschouw.nl

Terug naar overzicht