fbpx

Passie voor bloemen en interieur

Aan de Vogelenzangweg in Lienden kunnen consumenten al jaren terecht voor bloemen en (tuin)planten. Kweker Jan van Ingen startte er in 1982 een bedrijf met een kas en een winkel, in 2011 namen zijn dochters Wilma en Margré het bedrijf van hem over. Ze splitsten het bedrijf in een tuincentrum en een bloemenwinkel, maar behielden de typische Van Ingen-aanpak. Wilma van Ingen, van Bloemsierkunst Van Ingen: “We maken hier alles zelf, zelfs het bloemwerk dat naar benzinepompen in de buurt gaat.”

 

Een typisch Van Ingen-voorjaarstuk op houten blad met Echeveria
Vetplant, mos, sierhout, waxinelicht en hyacint op kokosnootblad. Wilma: ”Echeveria kun je prima van de potgrond halen. Af en toe even op een kopje water en hij gaat zo een half jaar mee.”


Op steekschuim gestoken platbloemstuk
Op tinkleurig bord met hypericum, roos, lelie, ornithogalum, albifora, hyacint, anthurium, asclepias ‘Moby Dick’ en aspidistra. Wilma: “Met dit soort bloemstukken onderscheiden we ons. Vaak worden ze cadeau gedaan, maar we hebben ook een klant die er regelmatig een voor zichzelf koopt.”

 

Wilma laat graag zien hoe bloemen en planten je interieur kunnen versterken.
“In deze volledig verbouwde oude kas van mijn vader kan ik mijn passie voor bloemen en interieur kwijt. Alles is te koop, natuurlijk! Bij het zitje met glazen vaas en enkele lelies, katjes, vogelmelk en trachelium krijg je gelijk een voorjaarsgevoel.”

 

Klein boeketje op vaas
Met lisianthus, hypericum, bouvardia, anthurium, asclepias ‘Moby Dick’, anjer ‘green trick’, steeneik en grasjes. Wilma: “We maken alles zelf. Ook voor benzinepompen in de buurt waar we aan leveren. Van die kant-en-klare stukken? Ik kijk er niet eens naar!”

Vóór in de winkel is het domein van de snijbloemen. Achterin zijn de kamerplanten en het interieurgedeelte. Wilma: “Snijbloemen kopen we bij voorkeur van Nederlandse kwekers. We gaan voor verse kwaliteitsbloemen, daar staan we om bekend. Onze rozen komen bijvoorbeeld van Marjoland, de kwekerij die we laatst bezochten via Plantion. Dan weet je nog beter waar je bloemen vandaan komen en heb je een verhaal in de winkel.”

Voor meer informatie gaat u naar de website van Wilma via www.bloemsierkunstvaningen.nl

Terug naar overzicht