fbpx

Op de cover

WIE Aloys Peeters, samen met zijn vrouw Loes Peeters eigenaar van Bloemenhuis Aloys in Horn LEEFTIJD 63 WOONPLAATS Horn RELATIE getrouwd met Loes, twee kinderen, drie kleinkinderen OPLEIDING Middelbare Tuinbouwschool HOBBY ’S muziek, paardrijden, het verenigingsleven (carnaval!), de hond, de kleinkinderen.

Hart voor bloemen en planten?
Aloys Peeters: “Als boerenzoon was het niet vanzelfsprekend dat ik de bloemen in ging. Maar het leek me een mooi vak. Ik volgde de middelbare tuinbouwschool en kon als 21-jarig broekie aan de slag in Venlo. Maar ik wilde liever in een dorp werken. Zo zijn Loes en ik in Horn terecht gekomen, waar we deze winkel hebben.

Bloemenhuis Aloys
In 2015 bestond Bloemenhuis Aloys in Horn veertig jaar. Een periode waar je een bloemlezing over kunt geven. Want behalve dat hij zijn klanten verraste met mooie boeketten, bloemstukken en rouwarrangementen deed Aloys Peeters veel meer. Hij werkte op internationale beurzen en won er prijzen. Ook was hij ruim 25 jaar examinator bij Citaverde College en docent bij de vereniging Groei en Bloei. “Maar we hebben op een gegeven moment een keuze gemaakt. De winkel is onze basis. En daarvoor kopen we heel bewust in bij Plantion.” Loes Peeters: “Jaha, onze Aloys is een echte fan.” Aloys: “Weet je wat het is: je bent bij Plantion geen nummer. En je kunt er als kleine bloemist goed terecht. Ook als ik slechts twee karren koop, komt er iemand vriendelijk naar me toe die zegt: ‘Zal ik ze aanhaken en naar uw auto brengen?’” Bloemenhuis Aloys biedt de klanten een breed pallet. Loes: “Ik zie het altijd als een spin. Als er één poot wat minder gaat, lopen de andere nog. Want we willen dit graag nog een tijd blijven doen!

Terug naar overzicht