fbpx

Noten, vruchten, wilde planten…

Na het grote succes van haar show Paris-Berlin maakt Ellen ten Damme een zinnenprikkelende reis van Parijs naar Casablanca. Onderweg brengt ze met haar band een muzikale ode aan chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met mystiek uit andere culturen.

Twee tuinen heeft ze: een kleine bij haar woonboot en een grote bij haar huis in Frankrijk. Maar erin werken, daar komt ze weinig aan toe. Want Ellen ten Damme is druk, druk. Gelukkig krijgt ze na haar optredens vaak bloemen, want daar houdt ze van!

Koop je zelf bloemen en planten?

“Jazeker! Als cadeautje of voor mijzelf koop ik graag vrolijke bloemetjes.”

Vind je het leuk om bloemen in huis te hebben?

“Jaaa, ik ben erg blij dat ik geregeld na optredens bloemen krijg. Zodoende zijn er altijd wel wat boeketten in huis.”

Welke bloemsoort vind je het mooist?

“Ik vind eigenlijk alles leuk. Vooral gerbera’s, rozen, tulpen. Takken met bloesem vind ik ook mooi.”

Wat groeit er in je tuin?

“Nou heb ik zelfs twee tuinen. Eentje op een ponton in Amsterdam, naast mijn woonschip. En eentje in Frankrijk; die is nogal groot. Daar staan allerlei wilde planten in zoals prachtige orchideeën, herfststijlloos, narcissen, veel munt en tijm. Maar er is ook een boomgaard met perziken, kersen, appels, vijgen, pruimen, peren, walnoten en hazelnoten.”

Heb je groene vingers?

“Mwah, ik vind het wel leuk om te doen. Als ik echt de tijd heb, is er niks leuker dan onkruid uit de grond trekken en een beetje snoeien. En zelfs grasmaaien!”

Aan wie zou je een boeket of plant willen geven?

“Aan Marco Borsato, die kan momenteel wel een opkikkertje gebruiken.”

Terug naar overzicht