fbpx

Marco Borsato: bloemen brengen vreugde en licht

Regelmatig komt Marco Borsato na een optreden met bloemen thuis. Ook Leontine zorgt ervoor dat er in ‘huize Borsato’ altijd mooie boeketten staan. “Bloemen geven je huis kleur en warmte.”

 

Koop je zelf bloemen en planten?
“Jazeker! Ik neem geregeld een bloemetje mee naar huis, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we eigenlijk altijd bloemen in huis hebben. We krijgen vaak prachtige bloemen, en Leontine heeft zelf ook een paar adressen waar ze mooie boeketten bestelt. Bloemen brengen vreugde en licht, ze geven je huis kleur en warmte.”

Vind je het leuk om bloemen in huis te hebben?
“We vinden het allebei heel erg leuk om bloemen in huis te hebben. Daarom was het ook echt een ontzettend lief gebaar dat een bloemist na het faillissement van The Entertainment Group aanbood kosteloos een jaar lang elke week een bosje bloemen te brengen. Die bloemen stonden opeens symbool voor vriendschap en loyaliteit. Voor hoop ook. Nog steeds hebben we altijd bloemen in huis.”

Welke bloemsoort vind je het mooist?
“Ik denk dat ik toch het meest heb met klassieke rozen op lange stelen. Maar tegenwoordig zijn die kunstzinnige bossen ook trend, waarbij van elke bloem er slechts één in het boeket zit. Als je daar een mooie plek voor hebt, zijn die ook echt te gek.”

Wat groeit er in je tuin?
“We hebben een aantal struiken en bomen die er al stonden toen we het huis kochten. We hebben veel Rhododendrons bijvoorbeeld. Erg mooi en kleurrijk.”

Heb je groene vingers?
“Niet echt. Maar ik beleef ontzettend veel plezier aan het onderhouden van de tuin. Grasmaaien, hout snipperen, snoeien, ik vind het allemaal echt heel leuk om te doen. Ik heb twee tuinmannen die het voor me bij houden omdat ik er de tijd niet voor heb, maar ze overleggen vaak voor ze de écht leuke klusjes doen; misschien heb ik er tijd voor en dan gunnen ze het me haha!”

Aan wie zou je een mooi boeket willen geven?
“Oh, dat zijn er zoveel. Wie er nu als eerste in me op komt, is Sharon Doorson. Ze is zwanger van haar eerste kindje, binnenkort krijgen zij en Brunno een dochtertje, zo leuk! Ook Laura van Kaam gun ik een mooi boeket. Bloemen kunnen zoveel vreugde brengen. Mocht dat bij Laura ook lukken, al is het maar een beetje, dan is de opzet al geslaagd.”

Terug naar overzicht