fbpx

Leuke uitjes werken door op de werkvloer

Als er een medewerker langdurig ziek is of als er iemand gaat trouwen, dan zorgt de personeelsvereniging (PV) van Plantion steevast voor een attentie. Ook de organisatie van het jaarlijkse personeelsuitje is in handen van de PV. “We willen dat collega’s zich verbonden voelen. Wat we tijdens de uitjes met elkaar opbouwen, werkt positief door op de werkvloer.”

“Voor nieuwe collega’s is de PV misschien niet het eerste waaraan ze denken, maar ze merken er al snel iets van”, zegt Agenita Brink. Dat klopt, want bij indiensttreding ontvangen medewerkers een formulier van P&O. Daarop geven zij aan of ze tegen een kleine vergoeding lid willen worden. “Het lidmaatschap is zeker de moeite waard”, vervolgt Agenita. “Bij geboorte, een trouwerij, ziekte of een sterfgeval laten we altijd van ons horen. Als je lid bent, doe je dat niet alleen voor jezelf maar tevens voor je collega’s. Iedereen krijgt bij belangrijke gebeurtenissen een attentie of een opkikker van de PV.”

Goede afspiegeling
Het huidige PV-bestuur is een goede afspiegeling van de ruim 150 medewerkers. Hans Cramer en Jessica van der Plas komen uit de buurt van Ede. Sierk Slenderbroek en Agenita doen de huisbezoekjes in de regio Bemmel. Wilfried van Oijen woont in Zevenaar en is de ‘vliegende keep’ van de PV. Agenita zit het langst in het bestuur, maar nieuwe vertegenwoordigers zijn volgens haar altijd welkom: “Daarmee blijven we dynamisch en ontstaan er steeds nieuwe ideeën.”

Personeelsuitjes
De PV gaat niet alleen op huisbezoek maar staat ook garant voor de organisatie van het jaarlijkse personeelsuitje. “Het is geweldig als een activiteit in de smaak valt, want het is lastig om iets te organiseren wat iedereen leuk vindt”, vertelt Hans. “Zolang het niet té sportief wordt, slaan de meeste uitjes wel aan”, zegt Agenita met een lach. De vijf weten zich een paar geslaagde uitjes moeiteloos te herinneren. “De Solex-toer met hapjes, drankjes en een etentje was geweldig. Het weer zat toen ook mee”, zegt Sierk. “Een andere keer hadden we een casino nagemaakt. Met livemuziek, collega’s op de dansvloer en het bestuur in foute kleding”, vertelt Hans.

Sinterklaas
Twee jaar geleden werden de collega’s op een ludieke manier een fijne zomervakantie toegewenst. “Reden we het Volkswagen-busje van Sierk naar binnen en deelden we Plantiongroene badlakens uit”, zegt Agenita. Jessica: “Sinterklaas vieren we de laatste jaren op een aangepaste manier omdat er minder kleine kinderen zijn. Voorheen kwam de Sint met een grote groep Pieten langs, nu krijgen gezinnen met kleine kinderen bijvoorbeeld een mooie pietentaart en een speelgoedbon.” Dit jaar was er begin juni het personeelsuitje naar Den Bosch. In september staat de jaarvergadering van de PV op de agenda. Wilfried: “Dan geven we een toelichting op wat we hebben gedaan en hoe het staat met de inkomsten en uitgaven. We hebben ook inkomsten uit pallet- en oudijzerinzameling. Van dat geld kunnen we leuke extra’s organiseren.”

Terug naar overzicht