fbpx

Lange adem nodig voor Duitse markt

Interview met medewerker Plantion: Verena Bollwerk

WIE Verena Bollwerk
LEEFTIJD 38
WOONPLAATS Isselburg (Duitsland)
RELATIE getrouwd met Jan-Bernd (41), moeder van Charlotte (12) en Janne (10)
WERK relatiebeheerder kopers Duitsland (Kundenbetreuung) bij Plantion
HOBBY ’S wandelen, tuinieren, bloembinden, onze hond Enno, samen koken

Je favoriete stek?
“Mijn basis is thuis, in Isselburg. Als ik mijn familie en vrienden om mij heen heb, ben ik gelukkig. We hebben alle ruimte. Met een groot grasveld, twee terrassen, kippen, konijntjes en onze hond Enno. Na het werk zijn we dan ook vaak in de tuin te vinden. Mijn man heeft vroeger hortensia’s gekweekt, die staan er dus. Maar ook fruitbomen en veel voorjaarsbloeiers zoals ranonkels, tulpen en blauwe druifjes. Je kunt er van die mooie veldboeketten mee maken. ‘Groene vingers’ past dus goed bij ons!”

‘Plantion staat open voor nieuwe ideeën’

Groentje of oude rot?
“Ik wist al heel jong dat ik in de bloemen wilde. Als kind zat ik soepjes van bloemen te koken en boeketjes te schikken. Doordat we dicht bij de grens wonen, volgde ik mijn opleiding bij Groenhorst in Velp. In 2014 ben ik bij Plantion begonnen, maar ik kende het bedrijf al langer. Mijn schoonouders hadden een kwekerij en een bloemenwinkel en waren aanvoerder en klant. Op een gegeven moment nam ik de bloemenwinkel van hen over en mijn man de kwekerij. In 2012 stopte hij daarmee en ook ik had mijn twijfels. Dit kwam Gerrit Kremer van Plantion ter ore, ik kende hem van de klok. Hij vroeg: ‘Wat ga je doen?
Wij zoeken nog iemand voor de Duitse markt en dachten aan jou’. Vervolgens heb ik Plantion en de winkel nog drie maanden naast elkaar gedaan. Toen heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben daar nog steeds blij om.”

De bloemetjes buiten?
“Of ik graag op stap ga? Absoluut! Mijn man en ik houden erg van gezelligheid en hebben een grote vriendengroep. Met drie andere stellen hebben we de ‘perfect diner club’, waarbij we om de beurt koken. Vaak met een thema, zoals de Mexicaanse keuken of iets geks als een Krimi-diner. Ook gaan we graag met het gezin naar Ameland. Mijn man als ik kwamen daar vroeger met de kerk en we blijven er terugkeren. Als we eens wat anders doen, zoals een vakantie naar Turkije of Spanje, zeggen onze kin- deren steeds: ‘Wanneer gaan we weer naar Ameland? ’ Het is ook fijn dat onze hond, een kruising tussen een golden retriever en Ierse setter, meekan.”

Groen en geel?
“Iemand iets misgunnen vind ik een slechte karaktereigenschap. Iedereen is voor zijn eigen geluk verantwoordelijk, toch? En niet kunnen delen of achter iemands rug om praten. Ik merk dat ik daar steeds minder goed tegen kan.”

Rucola of bloemkool?
“Wij houden allebei van koken en werken vaak met producten uit de tuin. Je merkt ook dat de kinderen hierdoor makkelijker eten. Mijn zoon heeft een eigen stukje grond met tomaten en komkommers. ‘Pak jij wat uit de tuin’, vraag ik regelmatig. Het is toch leuker en lekkerder als je het zelf hebt geplukt.”

Hoe groen is jouw tuin?
“Groen dus!”

Plantion-gevoel?
”Het eerste wat in me opkomt is: samen zijn we sterk. Doordat we niet zo’n grote marktplaats zijn, moeten we het daar ook van hebben. Van kwekers en kopers krijg ik dit ook terug. Dat de lijntjes zo lekker kort en persoonlijk zijn. Wel is het zo dat je bij veel Duitse ondernemers een lange adem nodig hebt. Mijn ervaring is dat Nederlanders meer open staan voor nieuwe dingen. Dat is ook wat ik aan mijn werk bij Plantion zo leuk vind. Je kunt met eigen ideeën komen en deze meestal ook verwezenlijken. Plantion staat open voor veranderingen!”

Ede is voor mij…
“Een plaats in een prachtige omgeving.”

Terug naar overzicht