fbpx

‘Kleurige bloemen met lange stelen’

Angela Groothuizen heeft het lekker druk. Haar theatertour Lueke Binge loopt nog tot en met april 2020. En zojuist is een nieuw album, De Lage Landen, van haar verschenen.

Zo’n vier decennia staat ze al in de spotlights. Ze werd bekend als zangeres van de Dolly Dots en groeide daarna uit tot een zeer veelzijdig artiest. Angela maakt muziekalbums, doet theatershows en is een bekend gezicht in grote amusementsprogramma’s. Toch neemt ze graag de tijd om te vertellen hoeveel ze om bloemen en planten geeft.

Koop je zelf bloemen en planten?

“Ik ben heel erg van het zelf uitzoeken van mooie, kleurige bloemen met lange stelen. Daarvan maak ik een bosje (niet te veel) en ik geniet er dan een week lang van. Het moet er bijna uitzien als een schilderij. Ik ontvang ook veel bosjes na optredens, maar thuis haal ik eerst al het vulgroen eruit tot ik alleen maar bloemen heb en daar rommel ik iets moois van.”

Vind je het leuk om bloemen in huis te hebben?

“Ja, ik hou ontzettend van bloemen, dus er staat altijd wel wat. Planten willen in mijn Amsterdamse huis slecht groeien. Te weinig licht. In mijn vorige huis had ik een serre vol met grote planten, mijn eigen hortus.”

Welke bloemsoort vind je het mooist?

“Alles, behalve lelies. En het liefst lang. Vooral van die lange tulpen die zo mooi doorbuigen. Prachtig.”

Wat groeit er in je tuin?

“Ik heb een groen dakterras en twee bloeiende tuinen. Jasmijn, rozen, rododendron, hortensia’s, druif, klaproosjes, wisteria. En van de rest weet ik de naam niet.

Heb je groene vingers?

“Ja, ik heb redelijke groene vingers. Daarom baal ik ervan dat mijn planten in dit huis het niet redden.”

Aan wie zou je een boeket of plant willen geven?

“Iedereen mag een mooi boeket van me, maar niet iemand in het bijzonder.”

Terug naar overzicht