fbpx

‘Je verplaatsen in het gedrag van de vis’

WIE Carl Haverkamp
LEEFTIJD 51
WOONPLAATS Elst
RELATIE relatie met Erika en cadeauvader van Roy
WERK Logistiek medewerker bij Plantion
HOBBY’S vissen, auto’s, voetbal, koken

Je favoriete stek?
“Met mijn vishengels midden in de natuur! Ik vis heel graag, bijvoorbeeld bij zo’n groot bosmeer in het noord-oosten van Frankrijk, zoiets als Etang du Stock. Daar heb ik nu al vier keer met een groep maten een hele week gestaan. Dan vissen we dag en nacht. Maar het water bij Steenderen vind ik ook prachtig. Een landelijke omgeving, mooi uitzicht op een molen. Weinig mensen, goed vangen… ”

Groentje of oude rot?
“In het werk en de hengelsport ben ik, haha, toch wel een oude rot. Ik word vaak jonger geschat dan ik ben, maar mijn geboortedatum liegt niet. Via het uitzendbureau ben ik in 1989 bij Plantion, toen nog Bloemenveiling Oost Nederland, terecht gekomen. Ik werkte 15 uur in de week en genoot van mijn vrijheid. Ik ben nog steeds gek op vrije tijd, maar werk inmiddels 32 uur. Mijn vader nam me vroeger een keer mee vissen en ik was meteen verkocht. Vissen is een combinatie van aas, aanleg en tactiek. Je moet je kunnen verplaatsen in het gedrag van de vis, anders wordt het niks.”

‘In de ochtend leeft het echt bij Plantion’

De bloemetjes buiten?
“Vroeger gingen mijn broer en ik vaak met vrienden naar grote discotheken in Duitsland. Ik sprak alleen de taal niet. Dat was toch wel lastig… Ja, lichaamstaal, maar je wilt toch ook wat kunnen kletsen. ‘s Morgens reden we tegen vijf uur weer naar huis, met z’n vieren of vijven in een auto. Tegenwoordig ga ik graag uit eten. Hier in Elst zit een heel goed Italiaans restaurant. Op aandringen van mijn vriendin rook ik niet meer. Dat scheelt toch zo’n 800 tot 900 euro per jaar. Dat geld geef ik nu uit in restaurants.”

Groen en geel?
“Mag ik daar zwart en geel van maken? Ik ben een heel fanatieke Vitesse-supporter. Als ze niet goed spelen, dan erger ik me wel groen en geel. Sjonge, jonge… Vroeger ging ik naar het stadion, maar de laatste jaren kijk ik thuis. Hapje en drankje erbij. En veel emotie. Mijn vriendin kijkt niet mee. Die snapt niet dat ik zo meeleef. Ik kook meestal maar afgelopen zondag speelde Vitesse tegen etenstijd. Mijn vriendin heeft toen heerlijk gekookt: asperges met ham en ei. Ik heb het achter mekaar naar binnen gewerkt. Beetje stom, van zoiets moet je rustig genieten. Maar ja, ik wilde ook graag Vitesse volgen…”

Rucola of bloemkool?
“Ik lust het allebei, maar liever nog pizza of pasta. Wordt het bloemkool, dan graag met een kaassausje. En rucola, dat is heerlijk voor op de carpaccio. Na mijn vaders dood in 2010 heb ik pas echt leren koken. Ik vind het leuk en maak ook regelmatig iets uit een kookboek.”

Hoe groen is jouw tuin?
“Groen! Hagen, gras, struiken… ik ben behoorlijk druk met snoeien en onkruid weghalen. Er zit een hoop leven in zo’n tuin, hoor! Insecten, vogels. Ik mag ‘s avonds graag in mijn tuin zitten met een biertje. Dat benadert aardig het gevoel dat ik heb bij het vissen. Al komt er bij het vissen nog iets bij, namelijk jachtinstinct. Je wilt toch de meeste en de grootste vissen vangen… Ik ben fanatiek.”

Plantion-gevoel?
“Ik ken hier bijna iedereen. Ouwejongens-krentenbrood. Het liefst werk ik van 04.00 tot 12.30 uur. In de vroege ochtend leeft het echt bij Plantion. Om 05.00 uur komen de kopers, om 06.00 start de klok. Dat is gewoon gezellig en gemoedelijk, erg leuk.”

Ede is voor mij…
“De plek waar ik werk en de woonplaats van mijn vriendin. Ik ken haar nu drie jaar en heb het enorm met haar getroffen. Dankzij haar heb ik een paard, een hond en een cadeaukind: een zoon van 17. Ontzettend leuke gozer. Samenwonen gaat er wel van komen, maar voorlopig doen we het rustig aan en genieten we van alles wat op ons pad komt.”

Terug naar overzicht