fbpx

‘Ik wil altijd luisteren naar een ander’

WIE: Eva Asijee
LEEFTIJD: 24
WOONPLAATS: Veenendaal
RELATIE: woont samen met Bram
WERK: trainee ICT bij Plantion
HOBBY’S: paardrijden, pianospelen, taarten en cakes bakken, cocktails maken, met de hond het bos in.

Je favoriete stek?
“Thuis. Mijn familie. Ik kan goed op mijzelf zijn maar ben ook graag met familie en vrienden, mensen op wie ik altijd terug kan vallen. Ik ben net uit ons ouderlijk huis gegaan en woon nu samen met mijn vriend Bram. We hebben een huurhuis gevonden met een vrij grote tuin. In een grote inbouwkast hebben we al onze cocktailglazen, shakers en flessen staan. Die ‘cocktailbar’ valt nogal op. Als mensen binnenkomen, heb je direct een gespreksonderwerp.”

Groentje of oude rot?
“Voor Plantion-begrippen ben ik een groentje. Twee jaar geleden kwam ik hier voor mijn afstudeerstage. Hoe langer de stage duurde, hoe meer ik dacht: wat een gaaf bedrijf. De medewerkers zijn enthousiast. Er heerst een wij-gevoel terwijl ik ook de vrijheid heb om mijn eigen dingen te doen. Toen er een vacature bij ICT kwam, heb ik gesolliciteerd. Eigenlijk ben ik helemaal geen ICT-er. Ik ben logistiek opgeleid, specialisatie Luchtvaart. En als mensen horen wat ik in mijn vrije tijd doe, vragen ze zich al helemaal af waarom ik zo’n technische baan heb. Ik bak graag, rij paard, speel piano. Het is nogal een contrast met mijn werk, maar dat vind ik juist zo leuk.”

De bloemetjes buiten?
“Dan denk ik aan onze tuin die we nog moet aanleggen. Of bedoel je feesten…? Dat doe ik minder dan vroeger. Mijn vriend en ik maken wel graag thuis cocktails voor bezoek. Ook niet wekelijks, hoor. Die bar is een liefhebberij waar we af en toe van genieten. Mijn schoonzus en zwager komen altijd handenwrijvend binnen: ‘Wat gaan jullie nu weer voor ons maken?’ Haha.”

Groen en geel?
“Ik erger me aan mensen die niet eerlijk zijn. Soms komt mij iets ter ore wat mij aangaat, maar niet rechtstreeks bij mij terechtkomt. Of er is onduidelijkheid over iets wat ik heb gezegd. Had het even aan mij gevraagd, denk ik dan. Dat gebeurt soms op het werk, soms erbuiten. Ik wil altijd luisteren naar een ander. Even kletsen, een luisterend oor. Zo’n houding maakt iemand tot een prettig mens om mee samen te werken, denk ik.”

Rucola of bloemkool?
“Bloemkool? Ah nee, dat vind ik niet lekker. Maar ik ben gek op eten. Ik kook graag, net als mijn vriend. We zijn van alle markten thuis en eten zoveel mogelijk verse producten. Wat er altijd in de koelkast ligt? Groente en fruit. Behalve bloemkool dus.”

Hoe groen is jouw tuin?
“Nog niet erg groen, maar het wordt mooi. We hebben een tuin van ongeveer 5 bij 15 meter. Ik wil er aardbeienbedjes aanleggen, sla en tomaten kweken, hortensia’s en rozen neerzetten. Het terras is op het zuiden. Heerlijk windstil. Ja, ik denk dat we veel tijd buiten gaan doorbrengen dit jaar.”

Plantion-gevoel?
“Samen, het wij-gevoel, wat ik al zei. Ik hou me bezig met digitaal schouwen, het systeem waarmee afnemers van tevoren kunnen kijken wat we te koop hebben. Dat is nieuw. Collega’s zijn soms sceptisch maar ook nieuwsgierig. Dan komen ze even kijken en dat levert altijd leuke gesprekken op. Ook toeleveranciers zijn erg betrokken.”

Ede is voor mij…
“Plantion. De veiling. Dat heeft mijn vriend ook. ‘Ik reed langs je werk’, zegt hij dan. Ede is voor mij Plantion.”

Terug naar overzicht