fbpx

Ik heb nooit een slechte dag

WIE? Amy Rispens
LEEFTIJD: 26 jaar
WOONPLAATS: Ede
HUISDIEREN: poes Lilly
WERK: logistiek medewerker fustafdeling
HOBBY’S: fotograferen, zingen, gitaar spelen, yoga, tuinieren

Je favoriete stek?
“Thuis op de bank, of bij vrienden. Ik ben echt een enorme huismus… Klanten vragen voor het weekend vaak: ‘Zo, ga je lekker feesten?’ Nou, nee dus. Ik ga weleens weg, maar ik ontmoet gewoon liever mensen thuis dan in de kroeg. Dan heb je alle rust om met elkaar te praten. Voor yoga ga ik ook de deur niet uit, ik kijk YouTube-filmpjes. Gitaar spelen en zingen? Altijd voor mezelf. Soms maak ik er een kort filmpje van en zet dat op social media.”

Groentje of oude rot?
“Als jongste op mijn afdeling vraag ik regelmatig aan mijn collega’s of we iets niet op een andere manier kunnen doen. Ik heb vaak net een andere blik op dingen. Dat heet een groentjes-houding, toch? Mijn generatie wil bijvoorbeeld niet lezen, maar beelden zien. Mijn collega had een A-viertje gemaakt met uitleg over schone en vuile fusten: welke er mee mogen en welke niet. Als je nou een tekening maakt met een vuil fust waar een kruis onder staat, en een schoon fust met een krul eronder, zeg ik dan. Dan ziet iedereen direct wat de bedoeling is en het scheelt weer wat leeswerk.”

De bloemetjes buiten?
“Ja, letterlijk: de viooltjes in mijn tuin. Ik hou erg van bloemen. Elke dag zie ik hoe er bloemen die niet zijn gekocht door klanten, worden weggegooid. Dat vind ik vreselijk. Ik kijk daar liever niet naar, draai mijn hoofd weg.”

Groen en geel?
“Ik kan dingen makkelijk loslaten. Haal m’n schouders op en ga gewoon door. Ja, dat is inderdaad prettig. Ik ken mensen die het werk mee naar huis nemen, daar heb ik dus geen last van. Wel heb ik moeten leren voor mezelf op te komen. Ik merk soms dat ik als jonge vrouw minder overwicht heb dan mijn oudere, mannelijke collega’s. Maar inmiddels sta ik mijn mannetje wel.”

Rucola of bloemkool?
“De Hollandse pot, dat is niks voor mij. Liever noedels of Indisch, en salades in de zomer. Ik probeer altijd gezond te koken. Als ik kook, is het zonder vlees. En elke ochtend rond 09.00 uur eet ik een Snickers. Ik moet om de twee uur wat eten, anders lig ik op de grond. Collega’s zeggen er altijd wat van: ‘Zo, zit je weer te snoepen?’ Het kan ook een Sultana zijn, of een appel. Ik koop de Snickers per 15 stuks; dan kan ik drie weken vooruit.”

Hoe groen is jouw tuin?
“Ik woon op de begane grond van een appartementencomplex en heb als enige een tuin. Dat is een belangrijke reden waarom ik hier ben gaan wonen. Ik ben vaak buiten en mijn deuren staan altijd open. De insecten zoemen door mijn hele huis… Tuinieren vind ik erg leuk. Als ik in het weekend eenmaal bezig ben, gaan er zo vier, vijf uur voorbij. Muziekje aan, lekker rommelen met mijn viooltjes, tomaatjes en komkommers.”

Plantion-gevoel?
“Gezelschap! Als ik ‘s morgens naar mijn werk ga, denk ik altijd: oh, dat wordt weergezellig. Ik heb schik met klanten die langskomen en lol met mijn collega’s. Eigenlijk heb ik nooit een slechte dag. Met de meeste collega’s scheel ik behoorlijk wat jaren, maar we kunnen goed met elkaar opschieten. Ik kwam hier via Randstad. Het uitzendbureau zei me dat dit echt iets voor mij was. Ze hadden gelijk. Vanaf dag één vond ik het leuk bij Plantion.”

Ede is voor mij…
“Mijn thuisbasis, mijn plekje. De plek waar ik ben geboren en getogen en waar ik woon en werk. Ik hou van reizen,ben regelmatig een weekend weg. Maar ik verlaat Ede nooit.”

 

Terug naar overzicht