fbpx

‘Groene vingers gekregen bij Defensie’

vvbvanbree-harry-palm-dv4c0052  WIE Harry Palm LEEFTIJD 52 WOONPLAATS Ede RELATIE getrouwd met Sheila, vader van Dennis (28), Steven (25) en Jim (15) WERK distributiemedewerker HOBBY’S voetbal (‘Feyenoord!’), onze kroeg in de schuur, mooie dingen maken van pallethout, op vakantie naar Malgrat de Mar, muziek (‘Als het maar hard is’) en sjoelen

Je favoriete stek?
“Dat zijn er eigenlijk twee. Malgrat de Mar, waar we altijd naartoe gaan op vakantie, en de kroeg in onze schuur. Die is helemaal ingericht met muziek en voetbal. Ik ben Feyenoord-supporter. De manier van voetballen, het roodwitte shirt… het is moeilijk uit te leggen. Feyenoord zit gewoon in mij. Jim neigde op een gegeven moment een voorkeur te ontwikkelen voor die provincieclub uit Noord-Holland. Maar na zachte dwang, geen zakgeld meer en niet mee op vakantie, koos hij heel wijs voor Feyenoord.”

Groentje of oude rot?
“Groentje natuurlijk. Ik werk hier pas vier jaar. In 2012 stopte ik na 31 jaar als beroepsmilitair. Het  was óf tot mijn zestigste doorwerken bij Defensie of een ander pad kiezen. Het werd het laatste. In 1983 (Libanon) en in 1993 en 2000 (Bosnië) ging ik op uitzending. De eerste keer was ik 19 en voelde het nog een beetje als ‘soldaatje spelen’. De tweede keer had ik een gezin en dan kijk je heel anders tegen de dingen aan. Toen ik stopte, wilde ik eigenlijk een grote vakantie houden. Nu bij Plantion heb ik een mooie mix. Ik heb een contract voor 15 uur, begin altijd vroeg en ben zo eigenlijk nog steeds elke dag vrij!”

De bloemetjes buiten?
“Van het leven genieten, daar zijn wij goed in. In Malgrat de Mar lekker flaneren op de boulevard, ’s middags naar Beach Club Lasalle en ’s avonds naar de Engelse pub. Thuis houden we ook van gezelligheid. Toen de twee oudste jongens nog thuis woonden, kwamen ze vaak met vrienden ‘voordrinken’ in onze schuur. Op die manier zijn we met onze ‘kroeg’ begonnen. Tafels, barkrukken, een bar, banken van pallethout, een plafonnetje erin. Het werken met pallethout
komt van mijn vrouw. Zij zag op Pinterest de mooiste ontwerpen voorbijkomen. En bij Plantion zijn natuurlijk volop pallets te vinden die na verloop van vvbvanbree-harry-palm-dv4c0118tijd worden weggedaan. Ik kon er een paar meenemen. Wel op voorwaarde dat ik ook een pallethouten bankje voor Shopp-in Plantion zou maken.”

Groen en geel?
“Ik erger me aan mensen die niet eerlijk zijn. Dat weten mijn kinderen ook. Ik zeg altijd: ik zie het toch wel aan je gezicht. En ik erger me ook aan de mazzel van die provincieclub uit Noord-Holland…”

Rucola of bloemkool?
“Ik ben een beetje van ‘wat de boer niet kent dat vreet hij niet’. Mijn vrouw daarentegen is juist van de kruiden en het exotische. Maar we komen er altijd uit, want we vinden dat je moet eten wat de pot schaft. Tegen de kinderen zeggen we: ‘wat je opschept, eet je op.”

Hoe groen is jouw tuin?
“Groene vingers heb ik zeker, maar dat komt door al die jaren bij Defensie, haha! Onze tuin is het domein van Sheila. Daar heeft zij meer verstand van dan ik.”

Plantion-gevoel?
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin een beetje moest wennen. Het is iets anders dan Defensie. De consequenties van je handelen zijn niet te vergelijken. Maar als ik nu een cijfer mag geven voor mijn Plantion-gevoel, is dat sowieso een acht. De sfeer is goed en we kunnen lekker dollen met elkaar. En natuurlijk praat ik graag over voetbal. Alleen niet met Bob Schuurman, want die is voor dat provinciecluppie. Die lijdt aan een complexe vorm van tunnelvisie, waar zelfs pilletjes niet tegen helpen, haha!”

Ede is voor mij…
“Mijn woonplaats waar ik niet meer weg wil. Ik kom van origine uit Sittard. Ook mooi, maar ernaar terug dat wil ik niet meer. We hebben het hier naar onze zin.”

Terug naar overzicht