Over onsNieuwsGroencentrum Plantion spectaculair vernieuwd
19 april 2023

Groencentrum Plantion spectaculair vernieuwd

Binnen het concept Plantion Shop & Go is het vernieuwde Groencentrum Plantion een van de grootste blikvangers. Na een grondige restyling worden klanten ontvangen in een inspirerende ruimte met een mooi en breed assortiment tuinplanten. Die producten zijn bovendien nu ook verkrijgbaar via de webshop. Het groencentrum op een nieuwe manier ingevuld, met dank aan ICT!

Eerst een kleine stap terug in de tijd, Utrecht jaren negentig. Het groencentrum van Veiling Vleuten draait als een tierelier. Er is weinig concurrentie en Utrecht ligt gunstig tussen twee handelsgebieden, de Boskoopse boomkwekerijen en kwekerijen in Noord-Brabant. Dan komt er een kink in de kabel: vanwege nieuwbouwwijk Leidsche Rijn moet Veiling Vleuten verkassen. Er volgt een fusie met Bloemenveiling Oost Nederland en het groencentrum verhuist mee naar Ede. Daarmee breekt een uitdagende periode aan. De financiële crisis is op zijn hoogtepunt, sommige oude relaties haken af en er is sprake van een redelijk gesettelde markt met diverse aanbieders. De omzet groeit wel geleidelijk, maar de echte schwung ontbreekt.

Inkoopcentrum

Daarin komt verandering met het beleidsplan van Plantion voor de periode 2022-2025. Management, directie en bestuur schrijven dat de ‘traditionele’ marktplaats plaats gaat maken voor een ‘vernieuwend en inspirerend’ inkoopcentrum. De eerste stap in die richting is inmiddels gezet met De Kas: een inspiratieruimte met exclusieve kamerplanten die je ter plekke kunt kopen en ook kunt bestellen in Plantions webshop. Met de ervaringen van De Kas wordt dit concept nu uitgebreid naar Groencentrum Plantion.