fbpx

Genieten van iets wat goed is

Interview met Robèrt van Beckhoven

Koop je zelf bloemen en planten?
“Heel eerlijk? Nee. We zijn ook niet veel thuis, bossen bloemen verwelken vaak zonder dat wij ervan genieten. Maar ik vind het wel heerlijk om door de natuur te lopen en meer te horen over de achtergrond van planten en bloemen. Mijn partner Pirjo is biologe en weet er veel vanaf. We runnen samen ons bedrijf ‘bij Robèrt’, dus ze zit inmiddels niet meer in de biologie. Maar ze zegt altijd: ‘Mijn vak is overal zodra je naar buiten stapt.’”

Vind je het leuk om bloemen in huis te hebben?
“Wel in mijn bedrijf! Ik werk al heel lang graag met eetbare bloemen. Koppert Cress is een geweldige leverancier. Wat
zij bedenken en vervolgens laten groeien, daar heb ik diep respect voor! Vijftien jaar geleden vond de consument eetbare bloemen in de winkel nog een beetje ingewik- keld. Ze zeiden dan vaak: doe toch maar een appelflap, dat is altijd goed. En daar stond ik dan met mijn prachtige boltaart met eetbare bloemen in de gelei… Dat heb ik daarna dus een tijd lang niet meer gedaan. Een jaar of acht geleden stond ik in de Linda met een macarontaart met veel eetbare bloemetjes. Daar kreeg ik wel veel reacties op. In de horeca is men ook gek op dat soort dingen.”

Welke bloemsoort vind je het mooist?
“Haha, bij dit soort vragen denk ik altijd eerst aan tarwebloem of speltbloem… Net als bij bloemen en planten is er veel verschil in kwaliteit. Ik kan enorm genieten van iets wat goed is. Dus een bos bloemen die lang staat en qua kleur goed klopt – dat kan ik wel waarderen.”

Wat groeit er in je tuin?
“Ook hier moet ik eerlijk zijn: ik bemoei me niet zo met de tuin. Gelukkig doet mijn schoonvader dat voor ons. Hij heeft ervoor gezorgd dat er in onze (niet zo grote) tuin van alles en nog wat staat. Dat bloeit een beetje na elkaar, dus we hebben vanaf de lente tot in de herfst altijd wel iets in bloei staan. Dat maakt het fijn om, áls we er de tijd voor hebben, lekker buiten te zitten.”

Heb je groene vingers?
“Nee dus, helaas. Misschien dat ik me er meer in ga verdiepen als het minder druk wordt met werk. Maar dat zal nog wel even duren, zeker tot aan mijn pensioen, haha!”

Aan wie zou je een mooi boeket willen geven?
“O jee, aan heel veel mensen. Aan iedereen die ons de afgelopen jaren geholpen heeft; een bedrijf zoals dat van ons kun je niet alleen runnen. En aan mijn twee zussen die zo geweldig en intensief voor onze ouders op leeftijd zorgen. Hen zou ik weleens extra willen bedanken.”

Terug naar overzicht