fbpx

Een hart voor bloemen en planten

Rik Visschedijk heeft heet. Hij koos er bewust voor om verder te gaan met alleen bloemen en planten, nadat hij het bedrijf – Kwekerij Visschedijk in Ambt Delden – van zijn ouders overnam.

Een echt seizoensbedrijf
Mijn opa en oma startten hier ooit met varkens en koeien. Om de risico’s te spreiden, kweekten mijn ouders er gladiolen en later ook tulpen bij. Tulpen in Twente, dat was er nog niet. Iets om je mee te onderscheiden, dus. Ik heb het werken met groen altijd fijn gevonden. Naast tulpen kweken we ook perkplanten, pioenrozen, violieren, zonnebloemen, hortensia’s en chrysanten. We zijn een echt seizoensbedrijf.”

Net even ‘anders’, dat maakt ons uniek
‘Kwekerij Visschedijk, niet zomaar een kwekerij.’ Deze tekst staat al jaren in het logo. En het klopt nog steeds, volgens Rik Visschedijk: “Wij doen dingen vaak net even anders. Met een kas van ruim 3.500 vierkante meter en een kleine twee hectare grond zijn we relatief klein. Elk seizoen onderscheiden we ons met een andere teelt. Die veelzijdigheid waarderen onze klanten, die ook direct bij ons kunnen kopen. We proberen ook regelmatig iets nieuws uit. Zo zijn we ook uitgekomen op de tulpenschoofjes waar we inmiddels bekend om staan. Mijn moeder liet begin jaren tachtig eens wat tulpen met bol op het erf liggen en kwam erachter dat ze zo wel zes tot acht weken bleven bloeien. Dat idee hebben we uitgewerkt tot de tulpenschoof. Via OZ Export en het bemiddelingsbureau van Plantion verkopen we onze ‘Bulb Bouquets’ inmiddels in heel Europa. Wat ons ook wel ‘anders’ maakt: het hoeft niet allemaal groot, groter, grootst. Wij willen kwaliteit leveren op onze manier. Plantion sluit hierbij aan: een professionele ‘ons kent ons’-veiling. Dat past bij ons, Tukkers.”

Terug naar overzicht