Over onsNieuwsDuurzame OASIS®-producten in webshop Plantion
26 april 2023

Duurzame OASIS®-producten in webshop Plantion

Sinds begin dit jaar waren de meest gangbare OASIS®-producten al verkrijgbaar via de webshop van Plantion. In maart kwam daar het hoogwaardige en zeer duurzame OASIS® TerraBrick™ Floral Media bij. Dankzij een gezamenlijk initiatief van VBW, Plantion en Smithers-Oasis zijn bloemisten altijd verzekerd van snelle levering van ondergronden.

Vorig jaar kreeg branchevereniging VBW signalen van bloemisten dat ze niet op tijd aan ondergronden, vooral de bijzondere vormen, van Smithers-Oasis konden komen. “Lastig,” zegt Bram Rijkers van VBW, “want voor bijvoorbeeld rouwbloemwerk is beschikbaarheid van ondergronden erg belangrijk.” Partijen gingen met Plantion om de tafel om te kijken naar een structurele oplossing. Dat leidde ertoe dat OASIS®- producten nu ook in de webshop van Plantion kunnen worden besteld en geleverd, inclusief het nieuwste product OASIS® TerraBrick™ Floral Media.

Wat is OASIS® TerraBrick™ Floral Media?

Chris Martens, Smithers-Oasis: “Met dit product haken wij in op de vraag naar duurzaamheid. Zes jaar geleden brachten we al OASIS® Bio Floral Foam op de markt: een bruin en grotendeels afbreekbaar steekschuim. Maar OASIS® TerraBrick™ is een totaal ander product.
Het ziet er anders uit en het is volledig afbreekbaar of opnieuw te gebruiken. De steekmassa bestaat onder meer uit kokosnootvezels en een composteerbaar bindmiddel. Zelfs de verpakking is recyclebaar. Belangrijk is ook dat het product door TÜV Austria volledig is gecertificeerd voor compost.”

Wat kan de bloemist ermee?

Chris: “Allereerst voldoen onze duurzame ondergronden aan de eisen van de Barometer Duurzame Bloemist. Daar bovenop voegt OASIS® TerraBrick™ door zijn mooie, natuurlijke uitstraling echt iets toe.” Bram: “Dat betekent ook dat bloemisten meer geld voor een bijzonder bloemwerk kunnen vragen. Vaak doen ze dat nog niet, omdat ze bang zijn dat klanten afhaken. Maar als je voor belangrijke momenten in het leven iets persoonlijks maakt, vinden mensen de prijs vaak van ondergeschikt belang.”

Is het groene steekschuim ook nog steeds te koop?

Chris: “Het mooie is dat de bloemist zelf kan kiezen: groen, bio of TerraBrick™. De beweging is wel richting honderd procent duurzaam, zoals in de hele samenleving. We gaan OASIS® TerraBrick™ daarom ook door ontwikkelen naar andere vormen dan de huidige blokvorm.”

Hoe gaat de samenwerking met Plantion?

Chris: “Plantion is voor ons een belangrijke distributiepartner. Ik zeg bewust partner, want Plantion, VBW en Smithers-Oasis hebben hetzelfde DNA als het gaat om het ontzorgen van de bloemist.” Bram: “Alle drie willen we de bloemist maximaal in stelling brengen. Daarvoor zijn one-stop-shopping en een snelle verkrijgbaarheid van producten zoals OASIS® heel belangrijk. Dat lukt uitstekend via de webshop van Plantion.”

Kan elke bloemist OASIS® bestellen via Plantion?

Bram: “Klanten van Plantion kunnen sowieso de producten in de webshop bestellen. Voor bloemisten die nog geen klant zijn, geldt dat ze zich voor dit specifieke onderdeel van het assortiment bij Plantion kunnen inschrijven. Overigens krijgen klanten die tevens lid zijn van VBW 10 procent korting op alle OASIS®-producten in de webshop: 7,5 procent direct bij aankoop en nog eens 2,5 procent aan het eind van het jaar.”

‘Snelle levering is essentieel’

Chris Derksen is een duurzame bloemist in Apeldoorn en medeeigenaar van het platform Afscheid met Bloemen. Hij koopt zijn OASIS®-
producten tegenwoordig via de webshop van Plantion. “Het belangrijkste is dat ik er altijd op kan rekenen, want zonder ondergrond kun je geen rouwbloemwerk maken. Wat ik bij Plantion bestel, wordt de volgende dag geleverd. Tegelijk met de bloemen die ik op de klok koop.” Over OASIS® TerraBrick™ Floral Media: “Dat werkt echt heel mooi. En het is ook interessant. Want als een klant een natuurproduct wil voor een uitvaart, dan wil hij daar ook graag voor betalen. Zo werken we samen aan duurzaamheid.”