fbpx

Dijk van een vrouw

WIE Agenita Brink
LEEFTIJD 57
WOONPLAATS Gendt
RELATIE getrouwd met Cor (59), moeder van Femke (21) en Elke (18)
WERK medewerker afdeling Marketing & Communicatie
HOBBY ’S wielrennen, hardlopen, wandelen met hond Boef


Je favoriete stek?
“Gendt is mijn basis. We wonen op de plek waar ik als jongste van 11 kinderen ben geboren. In 1990 kochten we het ouderlijk huis. Gendt ligt aan de rivier en dat vinden we erg fijn. Je loopt hier zo de polder in. Lekker wandelen met de hond op de dijk, boten voorbij zien varen, even kijken bij het nieuwe kunstwerk ‘Dijk van een Wijf’. We voelen ons bevoorrecht hier te mogen wonen.”

Groentje of oude rot?
“Op 1 november zat ik 40 jaar bij de zaak, dus… Het begon met vakantiewerk in Bemmel in de zomer van 1977. Daarna zou ik weer naar school gaan, maar kantoorchef Jo Leenders en directeur Jo Lintsen vroegen of ik wilde blijven. In al die jaren ben ik nieuwsgierig gebleven. Als een afdeling me leuk leek, stak ik mijn neus om de hoek en dan kwam ik er vaak te werken. Bijvoorbeeld op de fustafdeling, alleen maar tussen mannen. Later zat ik aan de telefoon en voerde ik met de hand de aanvoerbrieven in. Kort voor de verhuizing naar Ede werkte ik zowel voor de veiling als voor Florissant, waar ik de voor- en najaarsshows organiseerde. In Ede koos ik voor de veiling, want daar liggen mijn roots. Nu zit ik met Ellis en Jill op Marketing & Communicatie. We hebben het lekker druk, want er wordt al snel gezegd: dat regelt communicatie wel!”

De bloemetjes buiten?
“Cor en ik gaan graag naar concerten. We zijn bijvoorbeeld naar Zucchero, Eros Ramazzotti, Bløf en Milow geweest. Maar het kan ook de Gendtse kermis of de Nijmeegse Vierdaagse zijn. Of met vrienden naar de film en daarna naar café Samson in Nijmegen.”

Groen en geel?
“Ik erger me aan mensen die niet eerlijk zijn. Of gemakzuchtig. Mensen die zeuren en blijven hangen in het negatieve, die begrijp ik ook niet. Plantion is zo’n mooi bedrijf. Natuurlijk is het soms hectisch, maar het is juist onze kracht dat we snel kunnen schakelen en dingen oplossen. Het is gewoon kicken als dat lukt!”

Rucola of bloemkool?
“We koken graag voor vrienden of familie, dat zijn de meest waardevolle momenten. Als ik fijnproevers aan tafel heb dan kook ik iets anders dan wanneer ze minder culinair onderlegd zijn. Soepen zijn mijn specialiteit: mosterdsoep, aardperensoep. Het voorbereiden is ook erg leuk: vis kopen op de markt, groente en fruit halen bij de boer en dan lekker koken met een goed muziekje erbij!”

Hoe groen is jouw tuin?
“Als je een tuin hebt dan moet die er mooi bijliggen, vind ik. Cor snoeit en maait, ik zorg dat er mooie potten en planten staan. We zitten ook graag in de tuin. Even koffiedrinken, of met vrienden lekker buiten eten.”

Plantion-gevoel?
“Als je er al 40 jaar zit dan moet dat goed zijn, toch? De veiling is een verlengstuk van thuis. Bij Plantion ken ik ongeveer iedereen. De komende jaren gaat er weer veel veranderen en dat is alleen maar leuk. Je gaat erin mee. Ik heb daar altijd voor open gestaan en de veiling heeft mij altijd de kans gegeven om steeds weer mijn steentje bij te dragen.”

Ede is voor mij…
“Plantion! Na 33 jaar Bemmel had het voor mij ook best een andere plaats mogen zijn, want Ede is een stuk verder rijden. Naar Bemmel was het maar twintig minuten fietsen. Wel moet ik zeggen dat de bosrijke omgeving van Ede ook prachtig is.”

Terug naar overzicht