fbpx

De eerste maanden van Mickey Hogervorst

In het bestuur van de coöperatie Plantion vertegenwoordigt Mickey Hogervorst (36) sinds december 2019 de stem van de snijbloemenaanvoerders. Een nadere kennismaking.

Waarom ben je bloemenkweker geworden?

“In de jaren zeventig begon mijn vader in Stompwijk met rozenkweken. In 1997 stapte mijn broer in het bedrijf en tien jaar later kwam ik er ook bij. Zo gaat het vaak in een familiebedrijf en ik vind het gewoon erg leuk. Mijn vader kan nog steeds niet stil zitten en mijn moeder doet een stukje administratie. Zelf hebben we drie jonge kinderen.”

Hoe groot is je bedrijf?

“Geleidelijk zijn we gegroeid van 1 naar 8 hectare onder glas. Naast rozen hebben we ook een aantal jaren pioenen gekweekt. In 2018 zijn we daarmee gestopt en zijn we overgegaan op snijhortensia’s. Zowel met rozen als hortensia’s zijn we een middelgrote speler in de sierteelt.”

Sinds wanneer veil je op Plantion?

“Mijn vader veilde altijd op de klokken van Royal FloraHolland (RFH). Hij is ook kringbestuurder geweest bij bloemenveiling Westland in Naaldwijk. Later veilde hij op Tele Flower Auction (TFA). In 2010 werd TFA overgenomen door RFH en verhuisde Plantion naar Ede. Toen zijn we lid van Plantion geworden.”

Hoe bevalt het veilen op Plantion?

“Plantion is gewoon een heel fijne marktplaats waar je een mooi assortiment kwijt kunt tegen goede prijzen. De samenwerking met de medewerkers is prettig, de lijnen zijn kort.”

Door wie werd je benaderd voor het bestuur?

“In eerste instantie door Arie Vreugdenhil, mijn contactpersoon bij Plantion. Daarna zijn Jos Kersten en René Willemsen bij me langsgekomen. Ze zeiden dat ze me graag wilden hebben omdat ik een van de grotere snijbloemenaanvoerders ben. Ik had al wat bestuurlijke ervaring opgedaan in de lokale gemeenschap en heb uiteindelijk ja gezegd.”

En toen kwam het coronavirus…

“Ja, dat had natuurlijk niemand verwacht. Voor René Willemsen en mijzelf was er daardoor geen tijd om rustig te wennen, we moesten snel schakelen. Heel even ging het slecht met de handel, maar daarna begon het circus bij Plantion weer te draaien. Het is positief hoe iedereen zijn schouders eronder heeft gezet.”

Heeft je bedrijf veel last gehad?

“In eerste instantie zag het er slecht uit. Met de rozen kantelde het gelukkig naar iets positiefs, doordat er minder aanvoer uit Afrika kwam. De vraag naar snijhortensia’s begint ook langzaam te herstellen. Alles bij elkaar redden we het.”

Terug naar overzicht