fbpx

‘Collega’s maken graag een momentje voor je vrij’

Wat zijn jouw taken bij Plantion?

“Vorig jaar augustus, na mijn afstudeerstage bij Plantion, begon ik als trainee op de afdeling administratie. In december ben ik overgestapt naar ICT, nadat daar een functie was vrijgekomen. Ik verzamel data rondom het klokaanbod. Halen we de aantallen van de diverse bloemen en planten die we ons ten doel hebben gesteld? We analyseren ook de verstoring op de tribune. Dit vertalen we door naar KPI’s. Daarnaast draai ik mee in wat kleine projecten, zoals logistieke scanners en werkplekinrichting. Ik loop nog veel mee met collega’s, zodat ik een goed beeld krijg van het totale ICT-speelveld.”

Van administratie naar ICT, nogal een switch…

“Haha, ik heb Bedrijfskunde gestudeerd en die studie heeft wel raakvlakken met ICT. Je kijkt naar de hele organisatie, hoe steekt die in elkaar? Wat kan er beter? Aan de hand van methodieken krijg je daarin inzicht. Als je ICT snapt, dan begrijp je veel onderliggende processen, omdat het bedrijf nou eenmaal op de systemen draait. Door ICT Plantion leer ik heel Plantion beter kennen.”

Wat spreekt je vooral aan?

“Als ik Plantion vergelijk met andere bedrijven, valt de sterke familiecultuur op. Iedereen zorgt voor elkaar. Maar iedereen is ook lekker recht voor zijn raap. Mensen werken er over het algemeen al lang. Ze hebben veel kennis en zijn behulpzaam. Als je het wilt, maken collega’s graag een momentje voor je vrij om je wegwijs te maken.”

Welke veranderingen in ICT voorzie je?

“Lastig in te schatten. Je kunt wel een nog grotere digitaliseringsslag willen maken, omdat dat nu eenmaal de trend is. Maar het blijft wel altijd zaak dat je de complete achterban mee krijgt. Je hebt kopers, kwekers, vervoerders, medewerkers. En hoe je het ook wendt of keert, het is best een traditionele omgeving. Ik vind het belangrijk dat we verbanden leggen en krachten bundelen als er iets nieuws wordt ontwikkeld.”

Terug naar overzicht