fbpx

Bemiddelaar en voetbalscout

Je favoriete stek?

“Ik heb niet één favoriete stek. Ik voel me fijn hier bij Plantion, maar ook op vakantie met ons gezin en op het voetbalveld. Het scouten voor Vitesse past in dit verhaal. Ik voetbal al vanaf mijn zesde en ben lange tijd jeugdtrainer geweest. Allemaal in Huissen, waar ik geboren en getogen ben. Toen ik als jeugdtrainer stopte, belde de KNVB: ‘Zou je niet willen scouten voor ons?’ Ik kom al van jongs af aan bij Vitesse, dus dat leek me wel wat. Sinds vijf jaar scout ik jonge talentjes voor de Arnhemse club.”

Groentje of oude rot?

“Vorig jaar was ik 25 jaar in dienst bij Plantion, dus ik ben een oude rot. Maar soms voel ik me nog een groentje. Een collega, Sjanne, weet alles van internet en van onze Digitale Marktplaats (zie pagina 18, red.). Daar leer ik veel van, het houdt je jong. Ik kom uit een echte tuinderfamilie. Via de bloemenkwekerij van mijn ouders kwam ik op de veiling in Bemmel. Op een dag vroeg Guus van Logtestijn: ‘Je kent alle bloemen, wil je geen keurmeester worden?’ Ik wist inderdaad wat er in die emmers zat en kon het ook nog verkopen. Zo ben ik erin gerold en uiteindelijk bij Bemiddeling terechtgekomen. Als ik er zo over nadenk, ben ik ook een echte bemiddelaar; ik ben pas tevreden als zowel koper als kweker tevreden zijn. ‘Niemand kan zonder iemand’, zeg ik altijd. Wat niet wil zeggen dat ik geen doelen stel. Ik wil elke wedstrijd winnen. Bij scouten werkt dat ook zo. Laatst had ik een 7-jarig talentje uit Doetinchem voor Vitesse gespot. Na overleg met de ouders, kozen ze toch voor De Graafschap. Natuurlijk baal ik dan. Maar ik denk dan ook: ik heb hem als eerste opgemerkt en geholpen zijn droom waar te maken.”

De bloemetjes buiten?

“Ik hou ervan spontaan op pad te gaan. Zo vroeg een collega laatst: ‘Wil je met Pasen mee naar Bulgarije?’ Daar ben ik dan wel voor te porren. Of spontaan een halve marathon lopen. Of met onze Israëlische importmanager Amichay naar Haifa voor een voetbalwedstrijd tussen Vitesse en Haifa…”

Groen en geel?

“Waar ik me aan erger? Niet zo veel eigenlijk. Of toch wel: als mensen met een 38-urige werkweek precies op dat moment hun pen laten vallen. Dat vind ik moeilijk om mee om te gaan. Natuurlijk, je moet het niet overdrijven. Maar ik vind: als je ergens voor gaat, dan ga je ervoor. En dan komt het niet op een uurtje meer of minder.”

Rucola of bloemkool?

“Je bedoelt koken? Ik zal eerlijk zijn: ik ben thuis van het kookschema gehaald. Mijn zoon daarentegen maakt de lekkerste dingen. Hij is een 24Kitchenspecialist. Ik doe wel de boodschappen. Dan stuurt hij me een app-je: ‘Neem je nog bamboescheuten en salsa verde mee?’ Ik vind het fantastisch om te zien hoe leuk hij dat koken vindt. Hij wil er ook mee verder en dat moedig ik aan. Als je ergens passie voor hebt, hou je het langer vol en met minder stress.”

Hoe groen is jouw tuin?

“Best groen. We hebben zo’n afdakje met druivenranken zoals je in Toscane veel ziet en ook een eigen moestuintje. Mijn vrouw is de architect van de tuin. Zij bedenkt alles en ik help. Eerlijk gezegd vind ik het nogal een straf om in de tuin te werken. Ik lig er liever in of drink er met mijn vrouw een glaasje wijn.”

Plantion-gevoel?

“Wat mij vooral opvalt, is dat iedereen respect voor elkaar heeft. Iedereen heeft zijn eigen eigenwijsheid, ik ook. Maar samen ga je voor Plantion. Ook de mensen uit mijn netwerk in de bloemensector maken deel uit van dat gevoel. En voordat ik het vergeet: als bemiddelaar heb je een heel vrije functie en dat vraagt om vertrouwen. Dat krijgen wij zeker van Guus van Logtestijn.”

Ede is voor mij…

“Puur de vestigingsplaats van Plantion. Of wacht: ik scout hier toevallig ook! Voetbalclub DTS ’35 is een convenantclub van Vitesse!”

Terug naar overzicht