fbpx

‘Belangrijk dat klanten onder één dak slagen’

Klanten ontzorgen. Dáár draait het om bij Buurman Plan ten Cash & Carry. Het bedrijf is g especialiseerd in potplan ten en onder meer gevestigd in Gr0othandelscentrum Plantion. “We bieden het juiste product op het juiste moment en voor de juiste prijs.”

Als lijnrijder begon Henk Buurman zijn onderneming Buurman Planten. Tegenwoordig staat er een bedrijf met cash-and-carry’s in Ede en Tilburg en een vestiging in Bemmel voor export naar Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Daarbij heeft Buurman ook een eigen inkooporganisatie.

Visuele handel

Gerard van Essen, al tien jaar werkzaam bij het bedrijf, is sinds begin 2019 bedrijfsleider in Ede. “We zijn sterk in potplanten met sierwaarde, in de visuele handel dus. Alles wat nú bloeit en groeit, bieden we aan. Dat is nog weleens een zoektocht, want het blijft levende handel. Het weer en de marktvraag laten zich moeilijk voorspellen. Gaultheria kon je twee jaar geleden perfect verkopen, vorig jaar relatief weinig en nu gaat het weer redelijk.”

Samenwerken

Van de klanten van Buurman Planten komt een kwart elke week in Ede over de vloer. “Sommigen zijn klokkoper bij Plantion en kopen hier bij, omdat ze iets missen. Andere kopers gaan juist rechtstreeks naar ons, omdat ze hier de hele dag terecht kunnen”, zegt Van Essen. “We vinden het belangrijk dat klanten in Ede slagen. Hebben wij iets niet in huis, dan verwijzen we bijvoorbeeld door naar het groencentrum. Het gaat erom dat we klanten ontzorgen.”

Online oriënteren

In het kader van ontzorgen heeft Buurman een eigen bezorgservice. Ook is er een online verkoopkanaal waarmee een vast assortiment kamerplanten en seizoensproducten wordt aangeboden. Producten worden binnen twee dagen uitgeleverd. Van Essen: “De webshop genereert verkopen en wordt bovendien veel gebruikt voor de oriëntatie, als zoekgids. Veel klanten komen vervolgens toch langs of bestellen telefonisch.”

Klantgericht

Ook in de vorm van aanvullende etiketinformatie is er sprake van ontzorging. Sinds kort wordt het op de etiketten van Buurman Planten aangegeven als een product voldoet aan de eisen van Milieu Programma Sierteelt (MPS). “We merken dat het thema duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor bloemisten.” Ook de potmaat wordt nu standaard vermeld. “Klanten zien de maat in één oogopslag en hoeven de pot niet eerst om te draaien. Het is misschien een klein ding, maar voor onze klanten wordt het er wel gemakkelijker op en daar gaat het om.”

Terug naar overzicht