fbpx

‘Al snel verantwoordelijkheid gekregen’

Hoe ben je bij Plantion terechtgekomen?

“Nadat mijn baan bij een winkelketen was gestopt, zag mijn man een vacature voor een distributiemedewerker bij Plantion en zei: ‘Is dat iets voor jou?’  Via het uitzendbureau ben ik een paar dagen gaan meelopen in de distributie om te kijken of dit bij mij paste. Het werk was zwaarder dan ik gewend was in de winkel, maar ik vond het wel erg leuk en besloot bij Plantion te beginnen.”

Hoe zien je werkzaamheden eruit?

“Ik ben als logistiek medewerker werkzaam op de afdeling distributie. Onze hoofdtaak is het verdelen van de producten die kopers op de klok hebben gekocht.
Het barcodescansysteem koppelt de verkochte ladingdrager aan een medewerker. Aan de hand van printbonnen verdelen we de producten over de dagnummers van kopers. Uiteraard moet elke koper het juiste product ontvangen, dus het is altijd goed opletten! Daarnaast ben ik bij de logistieke organisatie verantwoordelijk voor de afhandeling van bestellingen via Plantion Digitale Marktplaats (PDM). Ik zorg ervoor dat alles klopt en gecontroleerd en gefactureerd wordt.  Afwijkingen registreer ik en communiceer ik met de binnendienst. Het is belangrijk dat ook PDM-kopers de juiste producten geleverd krijgen.”

Wat maakt jouw werk interessant?

“In korte tijd ben ik doorgegroeid van distributiemedewerker naar logistiek medewerker, waarbij ik de verantwoordelijkheid heb gekregen voor het logistieke deel van de PDM. Leuke collega’s helpen me daarbij en dat is fijn. Zij werken al langer bij Plantion en weten veel, dat helpt mij om het totaal te begrijpen. Door de vele contacten raak ik steeds meer betrokken bij alle leveringen van producten en diensten. Dat is heel belangrijk, heb ik gemerkt. Ook de dagelijkse uitdaging om complexe situaties snel en netjes af te handelen is interessant. Als er iets is, weten klanten je gemakkelijk te vinden. Want ze kennen je en gaan ervanuit dat jij het kan oplossen. Als dat lukt, ben ik blij voor de klant en voelt dat voor mezelf ook prettig.”

Wat wil je met het oog op de toekomst?

“Bij Plantion kan ik nog jaren vooruit en wil ik mij graag verder ontwikkelen. De ontwikkeling van de digitale verkoop gaat hard en dat betekent dat er voor mij veel toekomstmogelijkheden liggen binnen Plantion.”

Terug naar overzicht