fbpx

Aan de slag met Taste the Green

Half januari dit jaar introduceerde Plantion het platform Taste the Green, een app en website (www.tastethegreen.nl) met bloemen- en planteninspiratie voor consumenten. Het bijzondere aan dit platform: kopers van Plantion kunnen producten laten promoten door influencers. Zonder kosten!

 

Waarom Taste the Green?

Steeds meer consumenten oriënteren zich eerst online en stappen pas daarna een winkel binnen om een product aan te kopen. Dat geldt ook voor bloemen en planten. Een inspirerende online ‘etalage’ is dus erg belangrijk. Aangezien een bloemist niet per se een socialmediaexpert is, heeft Plantion Taste the Green ontwikkeld: een website en app waarin onze bloemisten worden gekoppeld aan influencers.

Wat doet een influencer?

Influencers zijn mensen die heel actief zijn op Instagram of YouTube en een publiek hebben dat graag naar hem of haar luistert. Ze promoten producten die ze interessant vinden door erover te schrijven (blog) of een filmpje te maken (vlog). Voor millennials en de Generatie Z zijn influencers niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Lisanne van de Klift

Neem bijvoorbeeld Lisanne van de Klift. Zij heeft een populaire blog over planten & interieur en is zodoende een uitstekende influencer voor Plantionbloemisten om mee samen te werken.  Ze deelt met haar volgers zaken uit haar privéleven en geeft hen tips over bloemen en planten. Op die manier inspireert zij consumenten en worden haar volgers beïnvloed in hun koopgedrag. Lees haar eerste blog op www.tastethegreen.nl.

Wanneer interessant?

Zodra Plantion-bloemisten en tuincentra actief gaan deelnemen, zal de hoeveelheid content (blogs, foto’s, filmpjes) toenemen en zal Taste the Green populair worden onder consumenten. Hoe meer bezoekers hoe beter, want dat zijn potentiële klanten. Vervolgens kunnen we als Plantion daarin gaan sturen, door onze inkopers te laten zien welke producten populair zijn bij consumenten in hun regio. Zij kunnen hun inkoop daar dan op afstemmen.

Green Market

Het belangrijkste gedeelte op Taste the Green voor u als bloemist is de Green Market. Dat is een afgeschermde pagina waar alleen kopers van Plantion in kunnen. U kunt daar producten ‘neerzetten’ zodat influencers er een blog of vlog over kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een plant die in de spotlight gezet moet worden. Of een product waarvan u veel in de winkel heeft staan. Influencers uit uw regio kunnen daarop reageren. Ze nemen contact met u op en komen langs om het product op te halen. De volgers zien wat de influencer erover schrijft en worden verleid tot een aankoop in uw winkel!

Taste the Green stap voor stap

Wilt u zich aanmelden voor Taste the Green?
Dit zijn de stappen:
1. U heeft op 15 januari 2020 van Plantion een mail met inloggegevens ontvangen.
2. Met deze inloggegevens kunt u inloggen in de app of op www.tastethegreen.nl.
3. U ziet uw tijdlijn met de nieuwste berichten.
4. Rechtsboven kunt u uw profiel aanpassen via Profiel beheer. Vul dit zo volledig mogelijk in, om zo vaak mogelijk getoond te worden.
5. Klik rechtsboven op uw profielfoto, dan komt u op uw profielpagina.
6. Klik op de groene plus-button. Vul alle gegevens in om een product toe te voegen aan de Green Market. Zo start u de samenwerking met een influencer.
7. Uw product is toegevoegd aan de Green Market. U ontvangt automatisch bericht van een influencer.
8. De influencer haalt het product bij u op
9. De influencer schrijft een blog of maakt een vlog van uw product
10. De influencer plaatst de blog of vlog op Taste the Green en op de eigen sociale kanalen.

Meer informatie over Taste the Green? Kijk op www.plantion.nl/tastethegreen
Wilt u dat we bij u langskomen in de winkel voor verdere toelichting? Mail voor een afspraak naar info@tastethegreen.nl

 

Terug naar overzicht