fbpx

‘Het glas is altijd half vol’

Je favoriete stek?

“Buiten! Fietsen over de Posbank. Hardlopen langs de Waal. Op maandag, woensdag en vrijdag fiets ik naar mijn werk, van Bemmel naar Ede.
Ik heb een tijdje over Heteren gefietst, nu rij ik vaak via Arnhem en Oosterbeek. Het hele jaar door sport ik buiten. In de winter heb ik goede verlichting.”

 

Groentje of oude rot?

“Ik ben 53. Dus een oude rot. Prima hoor, geen moeite mee. Ouder worden brengt rust. Ik hoef niet meer per se dit en dat. Ik kan beter relativeren. Sinds een paar jaar speel ik basgitaar in een bandje. Op mijn 50-feestje stond ik zelf op het podium. We speelden Golden Earring, Deep Purple, Herman Brood, …Oude-mannen-rock! De tweede helft van het feest was er een optreden van de band waarvan mijn vrienden en ik vroeger fan waren. Het was een superavond.”

 

De bloemetjes buiten?

“Samen met zestien andere mannen train ik voor triatlons. We noemen onszelf de Bourgondische Triatlon Club. Sporten okay, maar we laten er niet alles voor. Eén keer per jaar gaan we op trainingskamp. Nee, haha, dat is serieus, hoor. Overdag intensief sporten maar ‘s avonds wordt er lekker gekookt en halen we wijn en bier.”

 

Groen en geel?

“Waar ik niet goed tegen kan? Mensen die altijd negatief doen. Bij mij is het glas half vol. Ik zie de kansen, niet de problemen. Misschien komt dat ook wel doordat ik vijftiger ben. Voor het poosje dat je hier nog bent… Waarom zou je chagrijnig doen? Als mensen te lang doorgaan met chagrijnen, zeg ik er wat van. Ik kan het gewoon niet aanhoren.”

 

Rucola of bloemkool?

“Traditionele kost of iets aparts: ik eet het allemaal. Sommige dingen zijn misschien minder lékker, maar ach.
Mijnmeiden hoor ik vaak zeggen dat ze iets ‘niet lusten’. Maar soms eten ze ergens anders en komen ze enthousiast thuis: ‘Zo lekker nasi gegeten!’. ‘Maar daar hou je helemaal niet van!’ ‘Ja, maar daar maken ze het anders klaar’. Nou ja, over smaak valt niet te twisten.”

 

Hoe groen is jouw tuin?

“We komen tijd te kort. Onze tuin is een sluitpost. Achterin staan nog een schommel en een trampoline.
Die wil ik, nu de kinderen ouder worden, vervangen door een overkapping. Maar ja, tijd… Op het terras staan potten met bloeiende Agapanthus en Begonia. Planten die we ook op het groencentrum hebben staan.”

 

Plantion-gevoel?

“David & Goliath! Ik ben er trots op dat het kleine Plantion nog steeds zelfstandig is. Dat we nog steeds doorgaan en de tweede veiling van Nederland zijn. Bij de fusie zeiden mensen dat we ‘een paar jaar’ zouden draaien en daarna overgenomen zouden worden door Royal FloraHolland. Maar tien jaar later doen we het nog steeds goed. We kennen onze klanten bij naam. Dat willen we graag zo houden, het maakt ons sterk.”

 

Ede is voor mij…

“Toen de verhuizing naar Ede werd aangekondigd, dacht ik wel even: ‘Wat gaat er nu gebeuren dan?’ Mijn moeder zei altijd: ‘Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.’ Dat denk ik ook, want na een jaar was ik gewend.  Uiteindelijk valt alles mee. Sterker nog: Bemmel-Ede is nu een goed trainingsrondje voor mij.”

Terug naar overzicht