fbpx

100 jaar Oogenlust

Dit jaar bestaat bloemenwinkel Oogenlust uit Uden honderd jaar. Aan de hand van een paar typische Oogenlust-arrangementen wandelen we door heden en verleden.

Grafwerk met papaver, agapanthus, limonium, campanula, alstroemeria, eucalyptus, rozen en eucalyptus. John: “Wij doen veel grafwerk. Dat is altijd snel schakelen, we vinden het belangrijk om daar op de juiste manier aandacht aan te besteden.”

John: “Wij verhuren steeds meer producten, zoals deze olijfbomen of complete bloemarrangementen op zuilen. Bijvoorbeeld voor bruiloften en evenementen op locatie aan kantoren.”

Huidige eigenaren: Trix van Bragt en John Spaansen (rechts) naast vader Jaap Spaansen en de overige leden van het Oogenlustteam.

uog5

Historie in een notendop

In 1916 werd Bloemisterij Oogenlust opgericht door Theo de Groot, opa van de huidige eigenaar John Spaansen. In eerste instantie was de eigen kwekerij de voornaamste inkomstenbron. Geleidelijk werden andere activiteiten belangrijker: het aanleggen en onderhouden van tuinen, het versieren van kerken, de verkoop van bloemen en planten op markten. In 1922 werd het huidige woonhuis gebouwd met op de begane grond een winkel. Dit was tevens de doorgang naar de kwekerij, het gezin woonde boven. In 1952 opende bloemensalon Oogenlust haar deuren, de eerste bloemenwinkel van Uden waar particulieren terecht konden voor boeketten, bruids- en grafwerk. In datzelfde jaar solliciteerde Jaap Spaansen in de kwekerij. Korte tijd later sprong de vonk over tussen Jaap en Leonie, dochter van Theo de Groot.  Ze trouwden en kregen drie kinderen, onder wie John. Hij nam in 1980 het familiebedrijf over. Anno 2016 runt hij de zaak samen met Trix van Bragt. Sinds dit jubileumjaar mag Oogenlust zich hofleverancier noemen, evenals Duurzame Bloemist.

www. oogenlustbloemen.nl

Terug naar overzicht