fbpx

Promotie voor bloemen en planten!

Promotie

Kleurrijkeverhalen.nl

Met de campagne Kleurrijke Verhalen (www.kleurrijkeverhalen.nl) laat Plantion zien waarom het de moeite waard is om bloemen en planten bij de bloemist te kopen. Bij de bloemist vinden mensen de mooiste producten voor elke gelegenheid. En wie daar een bloem of plant koopt, komt behalve met een kwaliteitsproduct meteen ook met een bijzonder verhaal thuis. Want achter bloemen en planten zitten mooie verhalen.

Het jaarlijkse hoogtepunt van de campagne zijn de Kleurrijke Verhalen Dagen in het najaar. Als consumenten in die periode bloemen en planten bij een aangesloten bloemist kopen, ontvangen ze een kortingsbon. Dit jaar zijn de Kleurrijke Verhalen Dagen van 19 tot en met 29 september 2018.

Door middel van online advertenties, folder verspreiding en advertenties in online folders wordt tijdens de Kleurrijke Verhalen Dagen aandacht gecreëerd voor bloemen en planten.

Hier vind je alle informatie over de Kleurrijke Verhalen campagne van Plantion:  www.kleurrijkeverhalen.nl

Winacties op social media

Naast de lopende consumentencampagne Kleurrijkeverhalen.nl ondersteunt Plantion haar bloemisten ook met gerichte promotionele acties op Facebook, Instagram en Pinterest. Met winacties rond bijvoorbeeld Valentijsdag, Moederdag en de uitreiking van schooldiploma’s worden mensen geïnspireerd om bloemen en planten te kopen, in plaats van bijvoorbeeld chocola of een fles wijn. De online advertenties die Plantion daarvoor plaatst, linken naar een storelocator waarmee consumenten makkelijk een Plantion-bloemist in de buurt kan vinden. Zie hier een voorbeeld van een campagne met een link naar de storelocator.

Zie www.plantion.nl/verkooppunten. Op deze manier wordt consumentgerichte promotie een onderdeel van de marketingstrategie van Plantion.

Wat doet Plantion verder op social media?

Plantion plaatst video’s op YouTube en deelt deze voornamelijk via Facebook. Daarnaast posten we twee keer per dag berichten op Facebook, waarbij Facebook een groot bereik heeft. Ook op Instagram en Pinterest heeft Plantion een snel groeiend aantal volgers en likes. Op Instagram wordt meerdere keren per week een afbeelding geplaatst. Voor Pinterest worden regelmatig sfeerfoto’s opgenomen.

Heeft u vragen over social media of één van de (online) campagnes van Plantion? Neem dan contact op via SocialMedia@plantion.nl

 

Jill Hulzinga

Medewerker Online Marketing
(+31) 0318 - 661873
jillhulzinga@plantion.nl

Jill Hulzinga

(+31) 0318 - 661873
jillhulzinga@plantion.nl