fbpx

Plantion+

Er is een veelzijdig aanbod van trainingen voor je samengesteld waaruit je zelf een keuze kunt maken. Plantion+ is ontstaan uit het project ‘medewerkers ontwikkelen’ en is onderdeel van de strategie van Plantion en van afspraken in de cao. Het doel van Plantion+ is medewerkers meenemen naar de toekomst zodat je duurzaam inzetbaar blijft. Jaarlijks zal het aanbod van trainingen worden aangepast aan de vraag van medewerkers en de ontwikkelingen van Plantion. Heb je zelf ideeën of wensen voor een bepaalde training?  Geef het dan door in de evaluatie na afloop van jouw cursus en wie weet staat jouw suggestie er volgend jaar ook bij!

Plantion+ is niet vrijblijvend. Aan elke training zijn punten verbonden en elke medewerker is verplicht om jaarlijks minimaal 4 punten te behalen. Dit zal ook een onderdeel worden van je beoordeling. Er zijn 2 categorieën trainingen samengesteld: de categorie ‘voorgeschreven trainingen’, die onder werktijd gevolgd mogen worden en de categorie ‘vrije keuze trainingen’, die je in je eigen tijd moet volgen. Van de 4 te behalen punten moet er 1 training worden gekozen uit de categorie ‘voorgeschreven trainingen’, voor de overige punten moet je een keuze maken uit de categorie ‘vrije keuze’. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 januari 2019. Heb je je niet ingeschreven? Dan word je ingedeeld bij trainingen waar nog plaatsen beschikbaar zijn.

Belangrijk:

 1. De datums en tijdstippen bij de verschillende cursussen zijn onder voorbehoud, hou er dan ook rekening mee dat deze nog kunnen wijzigen. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen die jullie hebben geuit in de enquête over Plantion+! De definitieve data en tijdstippen zullen wij op tijd aan jullie bekend maken.
 2. Voor elke cursus is een maximum aantal deelnemers bepaald. Omdat we niet direct het aantal inschrijvingen kunnen bijhouden, gebeurt dit aan de hand van de ontvangen mails. Deze komen op datum binnen. Mocht de cursus overschreven zijn, dan laten we dit zo snel mogelijk weten. Je kunt dan een andere cursus uitzoeken.

Voorgeschreven trainingen

 • Arbo

  Deze cursus gaat in op wat de wettelijke kaders rondom ARBO zijn. Er wordt ingegaan op welke ARBO regelingen Plantion heeft en hoe het een en ander binnen Plantion geregeld is. Hierbij wordt er ook gekeken naar wat jouw taak hierin is en de taak van de werkgever.

  1 les
  2 punten
 • De wereld van Plantion

  Uitleg over de speerpunten van Plantion. In deze cursus wordt er een blik gegeven op het bedrijf Plantion; er wordt gekeken naar de strategie, visie, cultuur en naar de interne organisatie.

  1 les
  2 punten
 • Lean (beginner)

  De LEAN-methode draait om het continu verbeteren van werkprocessen en het borgen daarvan. In deze training leer je op de juiste manier mee te werken aan verbeterprojecten. Voor medewerkers die nog geen ervaring hebben met LEAN.

  1 les
  2 punten
 • Lean Gevorderd

  De LEAN-methode draait om het continu verbeteren van werkprocessen en het borgen daarvan. In deze training leer je op de juiste manier mee te werken aan verbeterprojecten. Voor medewerkers die al eerder een LEAN cursus hebben gevolgd en meer verdieping willen zien.

  1 les
  2 punten

Keuze trainingen

 • CIEP basis of herhaal

  Opfrissen van effectieve werkgewoonten. Met deze cursus leer je hoe je meer rust en overzicht in je hoofd krijgt, hoe je effectiever kan handelen, gemakkelijker beslissingen kan nemen en beter prioriteiten kan stellen.

  1 les
  2 punten
  Vol
 • Coaching & Begeleiding

  Leren hoe je als (toekomstig) leidinggevende of begeleider resultaatgericht, effectief en efficiënt kunt werken en samenwerken. Deze cursus gaat in op hoe je de werkgewoonten die je bekrachtigen je eigen maakt en hoe je blinde vlekken zichtbaar maakt. Minimaal aantal deelnemers: 5

  3 lessen
  12 punten
  Vol
 • Computervaardigheid

  Leer werken met een computer, printer, scanner, mobiel etc. Voor medewerkers die meer kennis willen op doen over het werken met de pc en alles eromheen. Voor aanvang van de cursus(sen) moet worden aangegeven waarover je graag meer informatie/kennis wil.

  2 lessen
  4 punten
 • CRM (Beginners)

  CRM staat voor Customer Relationshipmanagement en is onmisbaar binnen een organisatie. Immers het bestaansrecht van een organisatie hangt af van samenwerking in de keten en uitstekende klantrelaties. Uit CRM kunnen eenvoudig klantgegevens gehaald worden om direct op kansen in te spelen. Deze beginnerscursus gaat in op het basispakket van Dynamics 365.

  1 les
  2 punten
  Vol
 • CRM (Gevorderd)

  CRM staat voor Customer Relationshipmanagement en is onmisbaar binnen een organisatie. Immers het bestaansrecht van een organisatie hangt af van samenwerking in de keten en uitstekende klantrelaties. Uit CRM kunnen eenvoudig klantgegevens gehaald worden om direct op kansen in te spelen. Voor medewerkers die de basis van Dynamics 365 al onder de knie hebben maar graag meer willen weten.

  1 les
  2 punten
 • Duits

  Deze cursus gaat in op de gebruikelijke woorden en termen die je op de werkvloer tegen komt en kunt gebruiken, handig voor medewerkers die vaak in contact komen met bijvoorbeeld Duitse klanten/aanvoerders.

  1 les
  2 punten
 • Klantgericht Werken

  Bij Plantion heb je dagelijks contact met klanten, waarvan ieder wat anders wil. Plantion wil graag klantgericht werken, maar wat is klantgericht werken nou precies? Hoe klantgericht ben je eigenlijk en hoe is je houding en uitstraling naar klanten? Hoe communiceer je met klanten en hoe ga je om met klachten?

  Niveau: MBO2+

  2 lessen
  8 punten
 • Kopen op de klok

  Ben jij benieuwd naar het inkoopproces binnen Plantion? Wil jij graag meer weten over de werking van de klok? Deze workshop is beschikbaar voor iedereen die graag meer wilt weten over de werking van het veilsysteem. Deelname is afgerond na inlevering van het opgestelde formulier voor deze cursus (minimaal 3 gerichte vragen).

  1 les
  2 punten
  Vol
 • LinkedIn voor zakelijk gebruik

  Door het volgen van deze cursus leer je hoe je LinkedIn professioneel inricht en gebruikt; ook leer je hier hoe je zoekcriteria benoemt en correct instelt. Je leert het digitaal opbouwen van klantrelaties en onderhouden van de relatie met de voor jouw interessante klanten en prospects.

  1 les
  4 punten
 • Marketing en communicatie

  Een kijkje in de keuken van de afdeling marketing (deelname niet bedoeld voor eigen afdeling). Deelname is afgerond na inlevering van het opgestelde formulier voor deze cursus (minimaal 3 gerichte vragen).

  1 les
  2 punten
 • Omgaan met lastige klanten

  Om leren gaan met verschillende fases van agressie op het werk. Voor medewerkers die te maken hebben met agressie en/of lastige of agressieve klanten en daar hulp bij willen. Bij deze cursus leer je de verschillende vormen van agressie herkennen en leer je hoe je hiermee om moet gaan. Ook geschikt als herhaling.

  1 les
  4 punten
  Vol
 • OR

  Deze cursus is voor medewerkers die benieuwd zijn wat de ondernemingsraad (OR) binnen Plantion zoal doet en voor degene die benieuwd zijn wat de OR voor hen kan betekenen.  Deelname is afgerond na inlevering van het opgestelde formulier voor deze cursus (minimaal 3 gerichte vragen).

  1 les
  2 punten
 • Productkennis

  Deze cursus gaat in op de sierteeltproducten die je tegen komt binnen Plantion. Hier leer je alles over de bloemen en planten die aanwezig zijn in het assortiment van Plantion!

  Let op!!!: de juiste datums zijn hieronder weergeven.

  3 lessen
  3 punten
 • Projectmanagement

  Ontwikkelen van bedrijfskundig en strategisch inzicht waarmee je succesvol sturing kunt geven aan jouw project. Deelname vanaf niveau MBO4, minimaal aantal deelnemers: 4.

  2 lessen
  8 punten
  Vol
 • Verkooptraining

  Bij Plantion heb je dagelijks contact met klanten, waarvan ieder wat anders wil. Plantion wil graag klantgericht werken, maar wat is klantgericht werken nou precies en hoe pas je de juiste verkoopvaardigheden toe? Hoe kan je je verkoopvaardigheden verbeteren en hoe communiceer je op de juiste manier met klanten?

  Niveau: MBO4+

  3 lessen
  12 punten
 • Vrije training

  Kun je geen keuze maken uit de lijst met keuze cursussen? Plantion+ heeft dit jaar ook de optie voor een vrije training. Hierbij kan je zelf een voorstel doen voor een cursus die je graag zou willen volgen, deze cursus moet wel relevant zijn voor de werkzaamheden die je uitvoert binnen Plantion.

  Let op: je wordt zelf geacht om een cursus aan te geven, daarna wordt in overleg met P&O bepaald of het mogelijk is om deze cursus te volgen.

  les
  2 punten
 • Werkplekondersteuning

  Richtlijnen voor een verantwoorde werkplek en werkhouding. Voor medewerkers met een eigen werkplek die graag voorlichting willen over de risico’s van beeldschermwerk en risico’s van langdurig in dezelfde houding werken/zitten

  1 les
  2 punten

Kristel Nijenhuis

Hoofd P&O
(+31) 0318 - 661705
kristelnijenhuis@plantion.nl

Kristel Nijenhuis

(+31) 0318 - 661705
kristelnijenhuis@plantion.nl