fbpx

Woonplanten van 2019 zijn bekend!

20-07-2018

Ook in 2019 zet Mooiwatplantendoen.nl iedere maand een kamerplant of groep kamerplanten in de spotlight. Tijdens de fotografie houden we rekening met de stijltrends van 2019.

Met de gemaakte beelden en de teksten voor de consument sluiten ze bovendien aan bij het groeiplatform ‘Interior’ waarmee ze consumenten willen verleiden om met planten van hun huis een thuis te maken. Daarnaast inspireren ze de media met interessante weetjes en mooi beeldmateriaal dat aansluit bij de consumentenbehoeftes van 2019.

Hoe worden de producten geselecteerd?
De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de producten in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (1 à 2 seizoensproducten uitgezonderd). Bovendien bekijken we of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest.

Tijdig kunnen inhaken
De lijst wordt nu al bekend gemaakt om de verschillende verkoopkanalen, producenten en pers voldoende tijd te geven vooruit te plannen en hen te stimuleren eigen verkoopacties te ontwikkelen om zo optimaal te profiteren van alle aandacht. De teksten de fotografie komen zo snel mogelijk na voltooiing beschikbaar voor alle partijen.

De woonplanten van 2019:

Januari: Kentia

Februari: Varens

Maart: Potlelie

April: Begonia

Mei: Badkamerplanten (Tillandsia, Ficus pumila, Adiantum, Spathiphyllum)

Juni: Zonnebloem

Juli: Monstera

Augustus: Vleesetende planten (venusvliegenval, Sarracenia, Drosera, Nepenthes)

September: Grootbladige Ficus

Oktober: Cymbidium

November: Calathea

December: Kerstster

Terug naar nieuwsoverzicht