NieuwsStijltrend winter 2022: Balanced Biotope
31 december 2021

Stijltrend winter 2022: Balanced Biotope

We willen een steentje bijdragen aan een betere wereld: hoe vinden we een nieuw evenwicht? Deze moraal staat centraal in de stijltrend ‘Balanced Biotope’.

Balanced Biotope in het interieur

De emancipatie van groen vertaalt zich in duurzame innovaties, biobased materialen en het hergebruik van spullen. Organische vormen, maar ook stoere industriële producten zien we terug in deze veelomvattende stijltrend. Ze worden gecombineerd met een uiteenlopend kleurenpalet, van naturelle tinten tot grijs, geelgroen, blauw en terracotta. Deze meer uitgesproken schakeringen maken de diversiteit compleet. Bloemen en planten zijn net zo belangrijk als de rest van het interieur. We zien grootse gebaren met indoor beplanting, in plaats van hier of daar een plant of boeket. Ook worden bloemen, droogbloemen en planten moeiteloos met elkaar gecombineerd in borders binnen. Planten hebben opvallend gevormde bladeren, zoals bijvoorbeeld de Monstera en vrouwentong.

Productingrediënten Balanced Biotope

Zoals is te verwachten, bestaan dessins binnen deze trend uit natuurlijke structuren. Vaak zijn het imitaties van natuurlijke, rauwe materialen zoals steen, hout en textiel. Ook schimmelachtige vlekpatronen duiken op.
Producten worden gemaakt van afbreekbare, hernieuwbare grondstoffen als zetmeel, suiker, cellulose, melkzuur, eiwitten en schimmeldraden.

 

Credit: Bloemenbureau Holland