fbpx

Plantion vervangt haar huidige fustwasmachine

21-11-2016

Plantion wil haar afnemers gaan voorzien van schone bloemenemmers die vrij zijn van stickers en microbiologisch schoon zijn.
Daarbij streeft Plantion ernaar om haar processen duurzaam in te richten met oog voor planet, people en profit. Dit was bij de keuze voor de nieuwe fustwaslijn van groot belang.
Limex is als ontwikkelaar en producent maar ook als dienstverlener op het gebied van wasinstallaties een bekende partij bij de bloemenveilingen. Er wordt al tientallen jaren samengewerkt. Limex zoekt continu naar verbetering van haar processen en de technische toepassingen. Technieken die ook worden toegepast in de nieuwe fustwaslijn van Plantion. Denk aan verbeterde filtratietechniek waardoor het waswater langer gebruikt kan worden, maar ook aan Limex tube heatexchangers met 30% meer warmteoverdracht voor de verwarming van het waswater. Een ander voorbeeld van deze nieuwe technieken is lagedruk stickerverwijdering waarmee het gebruik van gevoelige hogedrukpompen die alleen met schoon leidingwater werken niet langer nodig is.
Met deze Limex fustwasinstallatie voldoet Plantion aan de hoge eisen die gesteld worden aan schoon fust binnen de fustpool.
Met een tempo van 2500 stuks per uur worden alle fusttypen, inclusief de opzetrekken en bloemenemmers, gereinigd. Het interne logistieke proces rondom de fustwaslijn is geautomatiseerd en gerobotiseerd.

Op 14 november 2016, ondertekenden Plantion en Limex hiervoor het contract.

limex-foto

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto links Peter Bakker, algemeen directeur Plantion; rechts Jan van Hoef, directeur Limex

Terug naar nieuwsoverzicht