fbpx

PLANTION VEILT ALS ENIGE MARKTPLAATS OOK OP OUDEJAARSDAG

19-12-2019

Met een extra veildag op 31 december komt Plantion haar kopers tegemoet. Bloemisten kunnen gewoon inkopen op de marktplaats in Ede en zodoende hun klanten ook die dag verrassen met een mooi assortiment bloemen en planten. Het veilaanbod laat Plantion deels afhangen van een peiling onder klokkopers. Het groencentrum en het groothandelscentrum zijn eveneens geopend.

 Met het veilen op oudejaarsdag geeft Plantion een signaal, aldus Eva Asijee, sinds 1 december hoofd Klokverkoop. “We laten zien dat we er echt zijn voor onze kopers en kwekers. Veel bloemenwinkels zijn op 31 december gewoon open, aangezien het op een dinsdag valt. Als bloemist wil je ook dan een mooi assortiment in je winkel hebben. Daarom is besloten dat we die ochtend gaan veilen.”

Het exacte klokaanbod staat nog niet vast. “Dat laten we deels afhangen van de behoefte onder kopers, die zijn we nu aan het peilen. De laatste weken stond alles in het teken van kerstproducten, naar verwachting is er nu weer meer vraag naar ‘gewone’ kamerplanten. In elk geval zullen we vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afstemmen.”

Eerder aanvoeren

Asijee wijst erop dat transport wel een aandachtspunt is. “Er zal op oudejaarsdag minder collectief transport zijn, aangezien alle overige veilingen gesloten blijven. Voor aanvoerders kan het slim zijn om hun aanbod al op maandag 30 december bij Plantion neer te zetten. Dat is voor ons geen enkel probleem.”

Kopen Op Afstand

De klok van Plantion vertoont de laatste maanden een stijgende lijn en Asijee verwacht die in 2020 te kunnen doortrekken. “Er komt steeds meer stabiliteit in vraag en aanbod. Daarnaast gaan we Kopen Op Afstand aantrekkelijker maken, door een iets andere betaalvorm en kwalitatief goede foto’s van actueel klokaanbod.”

Plantion

Plantion is verbindend in bloemen en planten: een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2018 realiseerde Plantion een omzet van 98,9 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht