fbpx

Plantion en VBW werken samen aan gezonde toekomst voor de branche

27-08-2015

Plantion en brancheorganisatie VBW gaan met elkaar samenwerken met als doel de bloemistenbranche in Nederland verder te ontwikkelen en het rendement van bloemisten te optimaliseren. Aan gezamenlijke klanten wordt een breed ondersteunings- en ontwikkelprogramma geboden, dat moet leiden tot meer ondernemerschap en klantgerichtheid in de branche.

Het ondersteuningsprogramma zal o.a. bestaan uit trainingen, workshops en andere vormen van (persoonlijke) ondersteuning voor klanten van Plantion die lid zijn van VBW. Daarnaast zullen beide partijen gaan samenwerken op het vlak van promotie, waarbij er links zullen worden gelegd tussen de promotieprogramma’s Mijn Bloemist (VBW) enKleurrijkeverhalen.nl (Plantion).
Plantion-klanten die nog geen lid zijn van VBW, krijgen de mogelijkheid om een jaarlang gratis kennis te maken met VBW, zodat ook zij van alle gezamenlijke activiteiten kunnen profiteren.

Marco Maasse, directeur van VBW: “Plantion is een prachtig bedrijf, dat veel bloemisten (en andere klanten) daadwerkelijk ondersteunt middels een prima inkoopvoorziening, breed assortiment en persoonlijke benadering. VBW ziet het als een grote kans om samen met Plantion de aangesloten bloemisten bedrijfsmatig verder te helpen. Stimulering van ondernemerschap, focus op de klant en marketing, gezamenlijke marktbewerking, versterking vakmanschap en nieuw vakonderwijs zijn ingrediënten die Plantion en VBW beiden belangrijk vinden voor de bloemist. Samen willen we onze schouders zetten onder een betere toekomst voor de bloemist. Wij zijn trots dat we dit partnership met Plantion nu gestart zijn.”

Peter Bakker, algemeen directeur Plantion: “VBW is bestuurlijk een belangrijke factor in onze sector. Zij komen op voor de belangen van de bloemist en zijn met hun netwerk en lobby in staat een vuist te maken. Daarnaast zijn ze dagelijks actief met het verbeteren van de verkooplocaties van bloemisten, met als doel bloemen en planten optimaal onder de aandacht van de consument te brengen. Zonder een goed georganiseerde handel kunnen de leden (kwekers) van Plantion niet bestaan. De samenwerking tussen Plantion en VBW levert dan ook voordeel op voor zowel de bloemist als de kweker.”

Over VBW

VBW is de brancheorganisatie voor de gevestigde Nederlandse bloemendetailhandel. VBW heeft als doel het rendement van de aangesloten bedrijven en gezamenlijke bloemisten in Nederland te verbeteren en organiseert hiervoor tal van activiteiten. Met ruim 1.350 aangesloten winkels vertegenwoordigt VBW ruim 60% van de omzet en de werkgelegenheid in de branche. Meer informatie is te vinden op www.vbw.nu.

Over Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (bomen en tuinplanten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Aanvullend op locatiegebonden transacties bemiddelt Plantion ook rechtstreekse tussen kweker en koper. Over 2014 realiseerde Plantion een omzet van 88,2 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.plantion.nl.

Fotobijschrift: Peter Bakker (r) en Marco Maasse ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Terug naar nieuwsoverzicht