fbpx

Open dag Plantion druk bezocht door mensen uit Ede en omgeving

21-04-2015

De Open dag van Plantion op 18 april is bezocht door een kleine tienduizend enthousiaste belangstellenden uit Ede en omgeving. Met de openstelling van haar gebouw vierde Plantion haar eerste lustrum in Ede. ’s Avonds was er een drukbezochte relatieavond waarbij burgemeester Cees van der Knaap de onlangs aangebrachte ‘kroon’ op het gebouw officieel opende.

De Open dag startte om tien uur, maar al ver daarvoor stonden de eerste bezoekers afgelopen zaterdag al bij Plantion voor de deur. De oproep om eens een kijkje te nemen in het  beeldbepalende pand aan de A30 was duidelijk niet aan dovemansoren gericht. Opvallend daarbij was dat erg veel mensen op deze zonnige dag op de fiets naar Plantion kwamen.

Van Gogh

Voor de bezoekers had Plantion een leuk en gevarieerd programma in elkaar gesleuteld, goed voor enkele uren informatie en vermaak voor jong en oud. Meteen bij binnenkomst bleven veel mensen hangen bij een expositie van prachtige, op schilderijen van Vincent van Gogh geïnspireerde, bloemstukken. Deze bloemstukken zijn overigens nog enige tijd te bewonderen in Museum Kröller Müller. Verderop in de veilinghal presenteerde De Smaak van Van Gogh, een initiatief van gemeente Ede en het museum, zich met allerlei eetbare producten rond de wereldberoemde Hollandse meester.
Terwijl hun kinderen geschminkt werden, een dier maakten van een ballon, een ijsje aten of meededen aan een potje judo, werden ouders in de afmijnzaal ingewijd in de geheimen van het veilen van bloemen en planten. In diezelfde afmijnzaal werd rond het middaguur een nieuw streekproduct, genaamd Bloesem (appel- en perensap), officieel gelanceerd.
Van de mogelijkheid om verse producten te kopen werd ook gretig gebruik gemaakt. Menigeen stapte met een hoofd vol indrukken en een tas vol bloemen, kamer- of tuinplanten weer op de fiets of in de auto.

Relatieavond

’s Avonds verwelkomde Plantion-directeur Peter Bakker ruim driehonderd genodigden. Hij blikte terug op de eerste vijf jaar in Ede, maar refereerde ook aan de veel langere historie van de voorlopers van Plantion, Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland. Bakker constateerde dat Plantion (na een computerstoring op de allereerste veildag in 2010) zich in vijf jaar heeft ontwikkeld tot de belangrijkste bloemistenveiling van Nederland. Hij zei ook trots te zijn op de ‘kroon’ die afgelopen februari op het gebouw werd geplaatst. Zie ook  https://www.youtube.com/watch?v=3NmYiKEPMDQ&feature=youtu.be. Deze met ledschermen uitgeruste blikvanger is wat hem betreft een symbolische kroon op het werk. Burgemeester Cees van der Knaap zei blij te zijn met de goede relatie tussen Plantion en zijn stad en schonk Plantion een megagrote luchtfoto van het gebouw.

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (bomen en tuinplanten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Aanvullend op locatiegebonden transacties bemiddelt Plantion ook rechtstreekse tussen kweker en koper. Over 2014 realiseerde Plantion een omzet van 88,5 miljoen euro. Meer informatie over Plantion is te vinden op www.plantion.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht