fbpx

Juist aantal legborden in stapelwagens

18-12-2020

Voorkom boetes door juist aantal legborden in stapelwagens

Elke stapelwagen heeft drie standaard vaste legborden. Helaas zien we nog steeds stapelwagens met een incorrect aantal legborden. Dit geeft laadproblemen in de keten. Vanaf 1 januari 2021 gaat Royal FloraHolland daarom actief controleren op het juist aantal legborden in een stapelwagen.

Verscherpte handhaving op juist aantal vaste legborden

Stapelwagens met meer of minder dan drie vaste legborden zijn een grote bron van ergernis, zowel voor u als voor ons. Vanaf 1 januari 2021 scherpen we ons sanctiebeleid en de handhaving op het juiste aantal van drie standaard vaste legborden aan. Dit geldt zowel voor alle Royal FloraHolland locaties als voor Plantion en Veiling RheinMaas.

Wat verandert er?

De richtlijnen hoe correct om te gaan met stapelwagens en legborden veranderen niet. We passen alleen het sanctiebeleid en de handhaving aan.

  • Vanaf 1 januari 2021 is het niet meer toegestaan om op stapelwagens met meer of minder dan drie standaard vaste legborden aan te voeren.
  • Bij aanvoer op een incorrect aantal legborden is het sanctiebeleid stapelwagens en legborden van toepassing voor de aanvoerder van de stapelwagen.

Sanctiebeleid Stapelwagens en legborden.

Ook fust kunt u alleen nog op stapelwagens met drie standaard vaste legborden inleveren.

Gewenningsperiode tot en met 31 december 2020

Vanaf 1 december a.s. beginnen wij alvast met de controles hierop. Wij delen nog geen boetes of sancties uit, maar overtreders informeren wij wel per brief als wij meer of minder dan drie standaard vaste legborden in een stapelwagen constateren.

Controleer de stapelwagens bij het ophalen

Het is belangrijk dat u de stapelwagens, voordat u deze ophaalt op één van onze locaties en meeneemt, controleert (of laat controleren door uw dienstverlener) op de aanwezigheid van drie standaard vaste legborden. Het voorkomt zowel kosten in de keten als ook
boetes.

Tip: stem met uw dienstverlener af, dat u alleen stapelwagens met drie standaard vaste legborden wilt ontvangen.

Terug naar nieuwsoverzicht