fbpx

Inner retreat | Trend collectie planten

31-12-2020

Deze winter gaan we voor planten die ons kalmeren en een geborgen gevoel geven. Stijltrend Inner Retreat staat voor self-care en ontprikkeling. Ontdek de belangrijkste planten voor dit seizoen – en doe volop inspiratie op om ze in jouw huis een plekje te geven. 

We moeten zoveel tegenwoordig: carrière maken, uitblinken als ouder en/of partner, een sociaal leven onderhouden, fit zijn, tenminste 10.000 volgers op Instagram, gezond leven en daar komt het huishouden nog eens bovenop. De prestatiemaatschappij heeft de lat hoog gelegd en zorgt ervoor dat we ons vaak overprikkelt voelen.

Dit seizoen gebruiken we de natuur om een kalme en rustige omgeving te creëren. De focus ligt op zachte texturen, pastelkleuren en ronde, tere vormen. Daar horen deze planten bij:

Kamerplanten

We beginnen met Beaucarnea, een karakteristieke kamerboom met krullende bladeren. Kies een paar mooie exemplaren uit en creëer een hangende binnentuin in je huis. Een fijne plek om tot rust te komen.

Als tweede volgen de vetplanten, heerlijk onderhoudsarme planten die je to do lijst niet laten groeien, maar je ontspanningsniveau wel. En wist je dat aloë vera je ook nog eens beloont met hydraterende aloë vera gel?

Er zijn wel 40.000 verschillende soorten varens: voor ieder wat wils, dus. Sommige exemplaren zien er niet alleen leuk uit, maar helpen ook om de lucht te zuiveren. Je breidt je collectie gemakkelijk uit door de plant te stekken.

Ze is rank, heeft glimmende bladeren en lange stengels waaraan bloemen als spannende creaties tevoorschijn komen: maak kennis met de orchidee, het mooiste meisje van jouw plantencollectie. Moet je nagaan wat het effect is wanneer je meerdere exemplaren van deze plant bij elkaar zet en je eigen orchideeënjungle creëert…

Met zo’n naam naam zou je het niet zeggen, maar de Kerstcactus doet het na kerst ook goed in huis. Style ‘m bijvoorbeeld met cactussen of vetplanten.

Toeters, bellen, prachtig blad en keuze uit bloemen in bijna alle kleuren van de regenboog: dat is de zeer uitgebreide Kalanchoë familie. Ken je deze Kalanchoë soorten al?

Tuinplanten

De heerlijk ruikende Eucalyptus is een lekkernij voor koala’s en een aanwinst voor jouw binnentuin. Meer over deze prachtplant met azuurblauwe bladeren lees je hier. Eucalyptus-fan? Maak er deze mooie muurhanger mee.

Picea kennen we vooral als kerstboom. En dat is jammer, want deze plant kan jaarrond persoonlijkheid toevoegen aan je tuin. En vergeet ‘m niet uit te nodigen voor een winterse bonfire, samen met de dan bloeiende Helleborus.

 

Bron: Bloemenbureau Holland / #mooiwatplantendoen

Terug naar nieuwsoverzicht