fbpx

Goede prijzen week voor Moederdag

17-05-2017

Veil- en distributieproces Plantion goed verlopen in drukste periode van het jaar

GROTE AANTALLEN EN GOEDE PRIJZEN IN WEEK VOOR MOEDERDAG

Met een goed assortiment en een ongestoord veil- en distributieproces heeft Plantion haar klanten optimaal bediend richting Moederdag. In de aanloop naar deze voor bloemisten belangrijke dag in het jaar was bij Plantion sprake van een sterk oplopende vraag en stijgende prijzen. De weekomzet van de marktplaats kwam net zoals vorig jaar uit op € 1,9 miljoen (Klok). Deze totale omzet werd gerealiseerd via alle verkoopkanalen, met ook een stevige rol voor de vorig jaar gestarte Plantion Digitale Marktplaats.

Bij Plantion worden in de week voor Moederdag traditiegetrouw de meeste producten verhandeld. De vraag naar bloemen en kamerplanten komt in deze periode bovenop de al grote vraag naar seizoensproducten (tuinplanten). Wel signaleert Plantion dat er van echt hoge pieken zoals in het verleden vaak het geval was, steeds minder sprake is. De verklaring is dat klanten steeds beter anticiperen, in samenspraak met hun contactpersonen bij Plantion. Desondanks kijkt Plantion tevreden terug op het ongestoorde verloop en de goede resultaten in deze drukke periode.

In lijn met de afgelopen jaren waren pioenen en rozen voor Moederdag de meest gevraagde snijbloemen. Bij de kamerplanten werd orchidee het meest ingekocht. Naast deze normale gang van zaken noteerde Plantion in de loop van de week wel een opvallend stijgende verkoop van luxere tuinplanten. Verder was er geen sprake van nieuwe trends. Moederdag is een minder ‘kleurspecifieke’ feestdag dan bijvoorbeeld Valentijnsdag of Kerstmis. Rood en roze waren licht favoriet.

Dit filmpje geeft een kijkje achter de schermen bij Plantion in de aanloop naar Moederdag 2017:

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 147 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen
kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2016 realiseerde Plantion een omzet van 99,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

Plantion viert in 2017 ‘100 jaar marktplaats’:

Terug naar nieuwsoverzicht