NieuwsCrazy illusions | Trend collectie tuinplanten
25 juni 2021

Crazy illusions | Trend collectie tuinplanten

Ga extravagant in de tuin

Na de lancering van de eerste Trend Collectie herfst/winter 2020 afgelopen september, presenteren Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl in maart De Trend Collectie zomer 2021. Een collectie van achttien tuinplanten, kamerplanten en bloemen die uitstekend blenden met huidige trends in mode, interieur en lifestyle.

Tuinplanten in een sprookjesachtige setting

De inspiratiebron voor De Trend Collectie zomer 2021 is de Groenbranche Trend ‘Crazy Illusions’. Deze trend transformeert de tuin in een kleurrijke fantasie boordevol felle kleuren, metallic materialen, speelse dessins, cirkels, bogen en spiegeleffecten. Vergeet regels, laat ‘hoe het hoort’ achter je en geef ruimte aan je fantasie. Opvallende tuinplanten met dito bloeivormen spelen hierin bij voorkeur een hoofdrol.

Topmodellen uit de collectie: vier tuinplanten

De volgende vier tuinplanten zijn geselecteerd voor De Trend Collectie zomer 2021:

Gerbera

De gerbera heeft zoveel gezichten dat je de plant eindeloos onderling kunt combineren. Mix rood met lila en roze en combineer bloemen met ovale blaadjes met gerbera’s die sprietig bloemblad hebben. Voor een nog spannender effect en wat hoogte wissel je af met pampasgras in het geel, paars, blauw of roze.

Citrusplanten

Een tuin of terras is in de lente en zomer de ideale catwalk voor citrusplanten. Het frisse geel van het fruit steekt dramatisch af tegen het donker groene blad. Nog meer drama creëer je door de planten een pot te laten delen met tuin palmen. Het grote dagdromen over verre oorden kan beginnen.

Geranium

Kruipend, bodembedekkend, hangend of staand: de geranium kan altijd en overal. De uitbundige kleuren van deze allround tuinplant, zoals rood, roze, paars, oranje of lila passen perfect binnen deze Trend Collectie, helemaal wanneer je de geranium verrassend combineert met een knalgele pot.

Tuinpalmen

Tuinpalmen zoals Phoenix en Chamaerops Humilis oftewel dwergpalm maken niet alleen een statement doordat ze groot, stoer, stevig en groen zijn. Ze geven ook een zweempje tropen aan jouw terras, zelfs wanneer het weer even niet meezit. Geef de planten een opvallende pot, bijvoorbeeld in de vorm van een figuratief gezicht voor het ultieme Trend Collectie-gevoel.

Maak kennis met de Trend Collectie

De Trend Collectie zomer 2021 is vanaf maart 2021 exclusief te vinden op Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl. Niet alleen op de sites, maar ook op de bijbehorende social media kanalen. Met enthousiasmerende teksten en heerlijke fotografie verleiden we de consument om zelf ook aan de slag te gaan met mogelijkheden die deze bonte collectie biedt.

Credit: Bloemenbureau Holland