fbpx

CC’s overboeken bij Plantion en onderhoud systemen

09-03-2021

Om de producten bij de eindklanten (via klok, bemiddeling of digitale marktplaats) af te kunnen leveren, maakt u gebruik van Deense Containers.
Na het verwerken van uw brieven worden de betreffende karren en platen op uw saldo bijgeschreven en heeft u ze dus van Plantion tegoed.
Plantion neemt op dat moment de verantwoordelijkheid over om te zorgen dat de karren weer terug komen van de koper zodat er een roulatie kan blijven bestaan.

De karren die u van Plantion tegoed heeft kunt u bij Plantion afhalen (in Ede). Een groot deel van het jaar hebben wij echter ook de beschikking over karren en platen op andere marktplaatsen, bijvoorbeeld RFH. Op het moment dat dit het geval is, kunnen we de karren ook administratief overboeken naar de administratienummers aldaar. Dit is echter geen verplichting, maar een geste.

In het piekseizoen (maart tot en met juni) is de beschikbaarheid echter onvoldoende om dagelijks iedereen de gewenste aantallen over te boeken. Immers als de karren fysiek in Ede worden neergezet, dan moeten deze eerst richting RFH getransporteerd worden om weer administratief te kunnen boeken. Dit is in tijden van piek is dat zeer uitdagend, nog los van de extra kosten die hieraan verbonden zijn.

Om discussies te voorkomen hebben wij een aantal spelregels opgesteld welke van 1 maart tot en met 30 juni van kracht zijn:

Spelregels:

  • Het automatisch overboeken van de saldo’s (op opgegeven dagen) richting Royal FloraHolland (RFH)/Landgard komt te vervallen.
  • Verzoeken tot overboeken kunt u doorgeven op de volgende manier:
    • Invoeren van een overboekingsverzoek in Avalanche (overboeken naar relatie 112, met vermelding van uw relatienummer bij de opmerkingen).
    • Sturen van een e-mail naar: logistiekemiddelen@plantion.nl.
  • Dagelijks worden de ontvangen verzoeken verzameld en vergeleken met de beschikbare aantallen.
  • Indien er voldoende voorraad aanwezig is dan worden de opgegeven aantallen overgeboekt, bij tekorten zullen de beschikbare aantallen naar rato worden verdeeld doch nooit meer dan dat u op uw saldo heeft staan.
  • Overboekingen naar transporteurs of andere relaties worden niet uitgevoerd, tenzij de betreffende karren via Plantion zijn afgerekend.
  • Mocht u toch (meer) Denen en platen overgeboekt willen hebben, dan kunt u dit bij onze administratie aangeven. Wij brengen op dat moment de extra kosten bij u in rekening, zijnde € 0,85 per CC en € 0,20 per plaat.

Samen met u gaan we aan de slag om te zorgen dat wij op de best mogelijke manier de karren weer bij u op de tuin kunnen krijgen. Immers we zijn er allemaal, koper, kweker en Plantion, bij gebaat als we zo snel mogelijk de karren weer in roulatie kunnen krijgen om de volgende lading producten af te kunnen sturen en in ontvangst te kunnen nemen.

Onderhoud systemen
Op vrijdag 12 maart 2021 wordt er noodzakelijk onderhoud gepleegd aan onze systemen.
Dit betekent dat vanaf 12.00 uur bepaalde systemen niet meer bereikbaar zijn.
Zo is onder meer de beeldbank niet bereikbaar en kunnen EAB’s niet worden verwerkt.
Hierdoor zal ook het insturen van KVV tijdelijk niet mogelijk zijn.

Wij verzoeken u dringend om vrijdag 12 maart tussen 12.00 en 19.00 uur geen EAB’s in te sturen.
Dit geldt voor zowel klok, bemiddeling als PDM.
Na 19.00 uur kunt u uw foto’s weer toevoegen aan de beeldbank en EAB insturen.
Vervolgens kunnen wij deze verwerken en daar waar nodig ook de KVV inregelen.

Terug naar nieuwsoverzicht