fbpx

Bloemisten vieren de winter bij Plantion

14-11-2019

In totaal 48 medewerkers van 23 bloemenwinkels lieten zich dinsdagavond 12 november bij Plantion inspireren voor de feestdagen en wintermaanden. Styliste Helene Verhoeff gaf workshops met tips voor etaleren en arrangeren, met Amaryllis en Poinsettia in de hoofdrol. Greet van der Veen (Style and Sugar) verzorgde een masterclass over influencermarketing via Instagram. Zie ook deze aftermovie: https://vimeo.com/372871744

Na binnenkomst ontvingen deelnemers aan Vier de Winter, onder het nuttigen van een hapje, als eerste van onlinespecialist Jeroen Tabbernee een quickscan van hun social-mediagebruik.

Daarna liet Helene Verhoeff tijdens haar workshop ‘Het belang van etaleren’ aan de hand van mooi ingerichte stijlkamers zien dat er met de klassiekers Amaryllis en Poinsettia veel meer mogelijk is dan je zou denken. “Combineer Poinsettia eens met Asparagus of Eucalyptus, voor een moderne uitstraling. Amaryllis verkoop je ook nog na de kerst, als je hem anders positioneert. Zet geen dichte Amaryllis in je etalage maar bloeiende, zodat je klant alvast ziet wat het gaat worden.” Uiteindelijk gaf ze de bloemisten dit motto mee: “Verrassen is verleiden is verkopen!”

Met deze ‘do’s and don’ts’ van het etaleren vers in het hoofd gingen de deelnemers vervolgens zelf aan de slag. In korte tijd resulteerde dat in verrassende arrangementen met Amaryllis of Poinsettia én een aantal hippe kerstkransen.

Minder geld, meer effect
Bij Plantion kunnen kopers en kwekers een opleiding social media volgen. In het verlengde daarvan nam influencer Greet van der Veen, oftewel Style and Sugar, de deelnemers tijdens Vier de Winter mee in de mogelijkheden van Instagram. “Vroeger moest een bedrijf dure advertenties in kranten en tijdschriften plaatsen. Voor veel minder geld en meer effect zoekt u samenwerking met een influencer op Instagram.”
Sommige deelnemers raakten de draad kwijt bij het horen van alle mogelijkheden op het sociale platform. “Helemaal niet erg. Het is gewoon een kwestie van starten en dan gaat het zeker lukken”, stelde Greet de aanwezigen gerust.

Vier de Winter werd georganiseerd door Plantion in samenwerking met Concept Factory en mede mogelijk gemaakt door de productgroepen Amaryllis en Poinsettia, VBW, Commissie van de Handel Plantion en OASIS.

Plantion
Plantion is verbindend in bloemen en planten: een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2018 realiseerde Plantion een omzet van 98,9 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht