NieuwsStijltrend najaar/winter 2021
24 september 2021

Stijltrend najaar/winter 2021

Dit seizoen staat wat tuin- en kamerplanten betreft in het teken van de emancipatie van groen. Een paar plantjes hier en daar is niet meer voldoende! De natuur is een stakeholder met een belangrijke stem die niet meer te negeren valt.

Stijltrend Balanced Biotope staat niet alleen voor (meer) groen, maar vooral ook voor een bewustere omgang met groen. Duurzaamheid, het gebruik van organische materialen, recycling en upcycling zijn belangrijke thema’s. Lees snel verder, ontdek de nieuwste trends en geef de planten van dit seizoen een mooi plekje in je huis, tuin of op je terras!

Blad Begonia

De blad begonia heeft stoere, fluweelachtige bladeren. Dit uiterlijk maakt dat de begonia perfect past bij deze Trend Collectie, waarin we veel stoere, constructieve materialen terugzien. De begonia heeft prachtige bladtekeningen in het zilver, roze, bordeauxrood of groen. En als het licht anders valt… valt er weer iets nieuws te ontdekken! Zelf ervaren? Ontdek dan eens dit doorlopende plantpatroon.

Cambria

Met haar bijzondere bloemen en zwierige groene stengels is de Cambria een prachtige verschijning. Deze bijzondere orchidee heeft een rijke symboliek (schoonheid, rijkdom, liefde en kracht), en een onderhoudsvriendelijk karakter. Ze is daarmee een perfecte huisgenoot, die je dit seizoen zeker in huis wilt halen! Niet alleen om van haar schoonheid te genieten, maar zeker ook om een heerlijk geurend huisparfum mee te maken.

Grassen

De enorme verscheidenheid in soorten maakt grassen geschikt voor veel verschillende ruimtes en toepassingen. Je kunt ze perfect verwerken in een indoor border of bijvoorbeeld als natuurlijk kunstobject. Met hun weelderige uitstraling en neutrale kleuren geven ze je interieur een natuurlijke uitstraling, die perfect past bij de stijltrend van dit seizoen.

Primula

Met haar bonte bloemen en stevige blaadjes zorgt de Primula, ook wel sleutelbloem, voor bergen optimisme. Deze winterbloeier staat symbool voor een nieuw begin, groei en hoop. En wist je dat de Primula een licht anijsachtige smaak heeft, waardoor je haar prima in gerechten kunt verwerken, zoals in deze heerlijke pannenkoeken?

Lepelplant 

De stijlvolle lepelplant kenmerkt zich door het donkergroene blad met daarboven stralend witte vaantjes. De plant is veerkrachtig en heeft een goede lichaamstaal, waardoor onderhouden simpel is. Dit in combinatie met zijn luchtzuiverende kwaliteiten maakt ‘m een waardevolle toevoeging aan de Trend Collectie én aan je interieur. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als groene roomdivider!

Alocasia

Alocasia, ook wel olifantsoor, staat bekend om zijn grote bladeren. De plant verovert sinds de jaren ’50 veel huiskamers en verdient met zijn vintage vibe en prachtige groene bladeren een plekje in de Trend Collectie. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet aan deze plant, en daarom nodigen we je uit voor een mindfulness masterclass met deze topper.

 

 

Bron: Bloemenbureau Holland