fbpx

Aanpassing: MVO certificering

28-10-2016

Met ingang van 1 november 2016 wordt de inhoud van kenmerk S97 (overige leveranciersinformatie) en K07 (overige leveranciersinformatie) aangepast. Daarnaast worden de nieuwe kenmerken K14 t/m K29 aangemaakt om de aanvoerder meer mogelijkheden te geven om meerdere MVO certificaten mee te kunnen geven.

Onder kenmerk S97 zijn de MPS certificeringen MPS A+, A, B en C opgenomen (en vooralsnog Global GAP, FFP en tijdelijk FFP). Kenmerk K07 omvat alle overige certificaten en keurmerken met uitzondering van MPS A+, A, B en C. Dit om te voorkomen dat de MPS certificering dubbel getoond wordt op de klok. Kenmerken K14 t/m K29 betreffen alle bekende certificaten en keurmerken met uitzondering van MPS A+, A, B en C. Deze kenmerken zijn bedoeld om de aanvoerder de mogelijkheid te geven om zoveel certificaten en keurmerken als gewenst mee te geven in het aanbod.

Vanaf 1 november 2016 kunt u in de elektronische aanvoerbrief (EAB) meer certificeringen en keurmerken meegeven aan uw partij. Bijvoorbeeld op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Klanten kunnen in het aanbod zoeken op alle certificeringen.

De zogenoemde MPS-certificaten (MPS is de instelling die certificaten afgeeft) zijn daarna automatisch te zien op de klok. U hoeft voortaan dus niet meer zelf de MPS-certificering in te voeren. Plantion genereert automatisch de kenmerkcode S97. Hieronder hangt het MPS-certificaat dat gekoppeld is aan uw aanvoerdersnummer (MPS A+, A, B en C). Deze informatie komt rechtstreeks van MPS. Onder dit kenmerk S97 staan ook de certificeringen geregistreerd voor Global GAP (Good Agricultural Practices), FFP (Fair Flowers Fair Plants) en Tijdelijk FFP.

Kenmerkcode K07 op de klok
Ook kenmerkcode K07 wordt op de klok getoond. Dit kenmerk kunt u zelf invullen. U kunt kiezen uit alle bestaande (internationale) MVO-certificaten en keurmerken. Uitzondering zijn bovengenoemde standaard MPS-certificeringen.

Overige kenmerkcodes
Onder de nieuwe kenmerkcodes K14 t/m K29 kunt u voortaan nog meer MVO-certificaten en keurmerken meegeven. Deze zijn te zien op de klok, en klanten kunnen het aanbod hierop doorzoeken in KOA en digitale marktplaats. Voor deze wijzigingen is geen aanpassing nodig in uw EAB-software. Een overzicht van de nieuwe kenmerkcodes vindt u in de bijlage. De door u meegegeven certificaten worden automatisch meegenomen in de EKT (elektronische transacties) en in DESADV (despatch advice: elektronische pakbon die voor directe handel wordt gebruikt).

Vragen? Mail dan naar GerritKremer@plantion.nl

De volledige tabel certificaten en keurkenmerken downloadt u met onderstaande knop.

DOWNLOAD

Terug naar nieuwsoverzicht