fbpx

Pita kip kerrie met Kurkuma

21-07-2017

Deze keer geen pita shoarma, maar een heerlijk pitabroodje gevuld met kip kerrie. Klinkt ook heerlijk toch? En natuurlijk wel met zelfgemaakt kip kerrie deze keer. Helemaal niet moeilijk om te maken en zo de moeite waard. Zeker weten dat je deze zelfgemaakte variant nog lekkerder gaat vinden dan de kant-en-klare? Proberen dus.

Ingrediënten
8 pitabroodjes
2 kipfilets
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 winterwortel
1 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
halve tl korianderpoeder
3 schijven ananas
400 ml kokosmelk
2 el bloem
3 el rozijnen
3 stengels lente ui
zout
peper

Tijd: 35 minuten      Aantal personen: 4

Bereiding
Schil de wortel en snijd dit in stukken en kook het gaar in ruim water.

Snipper de ui, snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika in blokjes, de ananas in stukken en de lente ui in ringen.

Fruit de ui in olijfolie aan. Pers de tenen knoflook en bak dit met de ui mee. Doe na een paar minuutjes de kipfilet er bij en bak dit 5 minuten mee, tot de kip rondom is dichtgeschroeid. Voeg hierna de paprika en gekookte wortelen toe en bak dit ook even mee.

Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) samen met de bloem bij het groente-kipmengsel. Roer dit goed door en laat het even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg een beetje zout en peper toe.

Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe.

Verwarm pitabroodjes in de oven of broodrooster en vul dit met het kip kerrie mengsel.