fbpx

Marktbeeld tot en met week 23 2018

18-06-2018

Marktbeeld tot en met week 23 2018

Groencentrum
De piek op het groencentrum is geweest. Afhankelijk van het weer, de feestdagen, etc. zakken we langzaam of snel af naar de zomermaanden. Gelukkig kunnen we constateren dat de afgelopen weken prima waren en hebben we kunnen ‘plussen’ ten opzichte van vorig jaar. Bij de tuincentra loopt het wat af, maar wil men toch nog steeds visueel aantrekkelijke planten kopen voor directe verkoop. Er wordt wat minder risico genomen in de aankopen, maar het moet nog wel een aantrekkelijke winkelvloer zijn! Daar profiteren we van.

De hoveniers zijn onverminderd druk en willen, waar mogelijk, de tuinen compleet afleveren. De producten in pot vinden dan ook gretig aftrek, nu het vollegrondsseizoen is afgelopen. Waar onze aanvoerders niet in de gelegenheid zijn om aan de vraag te voldoen, vinden onder andere via het bemiddelingsbureau de benodigde ‘handel’.

Bemiddelingsbureau planten
De handel is in mei zeer goed geweest. Het was niet aan te slepen rond Moederdag en Pinksteren. Het was echt een gekkenhuis vooral bij het zaai- en stekperkgoed. Mandeville was trouwens ook een topper. Het is een makkelijke plant en bloeit het hele seizoen en dat spreekt aan. Iemand die een Mandeville heeft gehad, koopt er het volgende jaar weer één. Er is een grote diversiteit in potmaten en vormen beschikbaar.

Kopers merken nu dat als er niets wordt vastgelegd men de kans loopt dat er gewoon niets meer beschikbaar is en dat merken we nu alweer op het bemiddelingsbureau voor volgend jaar!

BB Snijbloemen
Speciaal was de Dodenherdenking op de Dam waarvoor een bloemist van Plantion de bloemen geleverd heeft.

Moederdag was als vanouds, ondanks de stijgende temperaturen resulteerde dit in een gelijke omzet ten opzichte van vorig jaar.

Dit jaar in plaats van Tulpen, extra Pioenen voor de moeders!

We konden meteen door naar de Pinksterverkopen en daarna de Franse Moederdag.

Daarin speelde het weer een rol ,waarin extreme temperaturen voor een omzetdaling zorgden.

De digitale verkopen in de maand mei was de stijger, met aparte Balkonplanten/Eustoma/lange Rozen

Duitse klanten zoeken dan weer naar de topkwaliteit Hortensia’s en de trend bij kamerplanten, onder andere hydroponie.

Totaal zijn we ondanks het extreme weer positief uit deze periode gekomen!