fbpx

Marktbeeld februari

01-03-2018

Marktbeeld Klok

Na een sterke start moesten we in week 5 even pas op de plaats maken, en leveren we door het te koude weer, de goede Valentijnweek uitgezonderd, al een aantal weken op rij wat omzet in.

Op het moment van schrijven is het buiten -8 Celsius, bij een schrale oostenwind levert dit een gevoelstemperatuur op van -16 graden , dit zijn voor de handel uitdagende omstandigheden om bloemen en planten aan de man/vrouw te brengen.

Voor buitenplanten ligt de handel zo goed als stil en hetgeen dat noodgedwongen voor de klok aangeboden wordt, komt niet de buurt van de gewenste opbrengst.

Daarom kijken we maar snel vooruit naar week 10 en verder, waarbij langzaam aan Pasen in zicht komt. De winter lijkt op zijn einde, wat betekent dat ook de markt- en straathandel weer actief wordt. Als de weergoden zich een beetje positief opstellen zal de handel zich snel herstellen en pakken we naar verwachting de positieve lijn van de eerste periode weer op.

Denkt u voor het afzetten van uw producten naast klok en BB ook eens na over Klokvoorverkoop en de Plantion digitale marktplaats, die laatste leent zich uitstekend voor het afzetten van exclusieve en onderscheidende producten voor de bloemist. Voor beide verkoopmethoden geldt dat 100% betrouwbare aanvoer informatie en goede representatieve foto’s een absolute voorwaarde zijn.

Laat u hierover informeren door de Plantion aanbodsmanagers of één van de aanvoerbegeleiders. Telefoon (0031) (0)318- 661 700.

Marktbeeld Bemiddelingsbureau Snijbloemen

Februari 2018 gaat de boeken in als ‘zoals het weer is, gaat de verkoop’. De bloemisten verkopen steeds meer rode rozen dan de retailers. Met Valentijn gaat de consument toch echt naar de bloemist. Niet alleen rood , maar ook de roze en witte boeketten zijn goed verkocht dit jaar.

Verder zijn ook de tros-anjers uit Spanje goed verkocht.

Nieuw verkrijgbaar bij Bemiddeling Plantion zijn de Anemonen (gemengd in de bos) uit Israel.

Eind van de maand begonnen de verkopen weer te stijgen door Internationale Vrouwendag (8 maart) en de Engelse Moederdag (11 maart).

Klok voorverkoop neemt nu de rol van de kleine partijen bemiddeling over. Digitale marktplaats ,die elke week uitgebreid wordt, gaat positief door.

Marktbeeld Bemiddelingsbureau Planten
Vooral de eerste helft van februari was de handel goed te noemen. De tweede helft kwam de kou om de hoek kijken en dat heeft zo zijn gevolgen. We zien dit vooral bij de vroege bloeiers, de Primula’s en de violen. De kamerplanten daarentegen doen het goed. Groen of bloeiend, er is veel vraag naar. Ook de bollen, al dan niet verwerkt in arrangementen, zijn erg gewild. Hier haal je het voorjaar mee in huis.